La dificultat de jugar a França per al Barça d’handbol

La dificultat de jugar a França per al Barça d’handbol

El PSG i el Barça s’enfrontaran per primera vegada en un partit de Champions, però als blaugranes sempre els han costat els partits en terres veïnes

Deu vegades el Barça d’handbol ha jugat a França en partit oficial de competició europea. D’aquestes deu visites a terres gal·leses, els blaugranes n'han tornat amb quatre triomfs, dos empats i quatre derrotes.

Els darrers anys

La primera vegada que els blaugranes van jugar un partit de competició europea a França va ser la temporada 1984/85, a la Recopa d’Europa, a la pista de l’USM Gagny, on van empatar a 15 gols.

Les darreres temporades el Chambéry i el Montpeller han estat els rivals de l’‘hexàgon’ que ha jugat amb els blaugranes. La temporada 2006/07, el Montpeller va superar a casa el Barça per 28 a 25 i la temporada 2011/12 els occitans van guanyar el Barça de nou per 30 a 28, amb el blaugrana Nikola Karabatic a les seves files. En les dues ocasions va ser a l’anada de vuitens de final de Champions i a la tornada els blaugranes van superar l’eliminatòria.

Amb el Chambéry, el Barça va jugar a la localitat savoiana la temporada 2010/11, a la fase de grups de la Champions, en què va caure per 27 a 26. La temporada següent els blaugranes van prendre la revenja superant el Chambéry per 19 a 30, en el que va ser el triomf més ampli del Barça a l’estat francès en partits oficials.

Les dades

El FC Barcelona d’handbol ha guanyat quatre partits, n’ha empatat dos i ha perdut quatre vegades en partits oficials disputats a França. Ha marcat 236 gols i n’ha rebut 229.

En canvi, al Palau Blaugrana, els deu partits disputats davant equips francesos han caigut del costat blaugrana. A casa, el Barça ha marcat 286 gols i n’ha rebut 199.

El còmput global ha estat de 14 triomfs blaugrana, dos empats i quatre derrotes, amb 522 gols a favor i 428 en contra.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut