fcb.portal.reset.password

Sterbik, Lazarov i Rutenka, amb el trofeu de la Lliga / FOTO: GERMÁN PARGA - FCB

L’handbol estatal té un color i és el color blaugrana. Amb la consecució de la Lliga Asobal 2013/14, la secció d’handbol del FC Barcelona aconsegueix la 21a Lliga de la història, la quarta de manera consecutiva i la quarta Lliga de Xavi Pascual.

Dels 60 al segle XXI

La primera Lliga de l’handbol blaugrana va ser la de la temporada 1968/69. Un equip comandat per un jove del planter, Quico López Balcells, va aixecar el primer trofeu de Lliga per a la secció.

L’hegemonia blaugrana a l’Asobal es va iniciar a finals dels 80. En ple inici del que es considera el Dream Team de l’handbol, el Barça va guanyar les Lligues del 1987 al 1992 de manera consecutiva. Del 1995 al 2000, els blaugranes van tornar a encadenar una ratxa de cinc temporades consecutives aixecant el títol.

La d’aquest any és la quarta consecutiva que assoleix el Barça d’handbol i que albira el repte d’igualar el Dream Team i poder aconseguir-ne cinc de consecutives.

A més a més, quan falten 5 jornades per a la fi de la Lliga, els blaugranes tenen la possibilitat d’acabar la competició amb ple de triomfs, un fet que només ha aconseguit el Ciudad Real, la temporada 2009/10.

Dinou títols amb Xavi Pascual

Des de l’arribada de Xavi Pascual a la banqueta, el febrer del 2009, l’equip ha sumat 19 títols. Pascual es va estrenar amb la Copa del Rei del 2009 disputada a Granollers. De la mà del tècnic català, el FC Barcelona ha alçat una Champions, quatre Lligues, dues Copes del Rei, tres Supercopes Asobal, quatre Copes Asobal, tres Lligues dels Pirineus, un Mundial de Clubs i una Supercopa de Catalunya.

A l’actual temporada Pascual i els seus homes han sumat ja quatre títols: Supercopa Asobal, Mundial de Clubs, Copa Asobal i Lliga. Resten per disputar la final de la Supercopa de Catalunya, la Champions i la Copa del Rei.

Si els blaugranes assolissin els títols que queden en joc, igualarien la històrica temporada 1999/2000 del Dream Team, en què els blaugranes van guanyar els set títols que van disputar.

Dominador absolut

Els 21 títols de Lliga converteixen el Barça d’handbol en el dominador absolut de la competició. El FC Barcelona és el club que més vegades ha guanyat la màxima competició de l’handbol espanyol. El segueix un altre club català, el BM Granollers, amb deu títols. El BM Atlètic de Madrid, amb nou Lligues, i el BM Ciudad Real, amb cinc, completen les primeres posicions.

Tornar a dalt