Helvetia Anaitasuna – FC Barcelona: Classificats per a la final (28-36)

Els de Xavi Pascual han superat còmodament l’equip amfitrió i s’enfrontaran a la final al vencedor de la semifinals entre el Granollers i l’Osca Lazarov (7 gols), Sorhaindo i Sarmiento (5) han estat els màxims golejadors blaugrana

El Barça lluitarà per aconseguir la 18a Copa del Rei de la secció. L’equip de Xavi Pascual ha derrotat l’Helvetia Anaitasuna, l’equip amfitrió, per 28-36, en un partit que els blaugranes han trencat a la primera meitat. A la segona meitat el Barça ha arribat a tenir un màxim avantatge de nou gols, i, ja amb la classificació assegurada, Xavi Pascual ha repartit els minuts pensant en la final de demà.

Inici explosiu

Kiril Lazarov ha liderat l'arrencada del Barça amb tres gols en només deu minuts. En un primer tram de partit intens en què els de Pascual han imposat el seu ritme de joc habitual, els blaugranes han aconseguit obrir la primera escletxa al marcador (3-7, min 11) tot i l’exclusió de Rutenka. El tècnic local ha demanat temps mort per intentar canviar la dinàmica, però els gols de Sorhaindo i de Víctor Tomàs, sumats a dos penals aturats per Saric, han permès al Barça aconseguir una màxima renda de set gols (4-11, min 18).

El Barça no ha tret el peu de l’accelerador, ha seguit a un nivell defensiu molt alt, i només la bona actuació de Sánchez Capón, que ha aturat un penal a Lazarov i un contraatac a Juanín, ha evitat que els blaugranes es disparessin al marcador. Els gols de Nadoveza han reduït distàncies, però les dianes de Lazarov i Víctor Tomàs han permès al Barça marxar al descans igualant el màxim avantatge (10-17).

Pas ferm cap a la final

A la represa, els blaugranes han augmentat el seu màxima avantatge fins els nou gols, gràcies a un gol de Juanín García (11-20, min 33). L’Helvetia Anaitasuna ha tret l’orgull i ha aconseguit reduir les diferències fins als sis gols, però l’equip navarrès no ha aconseguit tornar a entrar al partit en cap moment. El conjunt de Xavi Pascual no s’ha deixat sorprendre: un gol de Joan Saubich ha permès als barcelonistes tornar a recuperar els nou gols d’avantatge (19-28, min 45).

Amb el bitllet per disputar la final al sac, Xavi Pascual ha començat a repartir minuts entre els seus jugadors per combatre el cansament i ha fet entrar jugadors menys habituals, com el porter Robin, que ha donat descans a Saric. Els últims deu minuts han estat un tràmit per als blaugranes, i un últim gol de Lazarov ha deixat el marcador final en 28-36.