Fraikin Granollers – FC Barcelona: No tenen aturador (20-34)

Els vallesans planten cara durant la primera part als blaugranes, que en el segon temps han imposat la seva llei amb claredat Víctor Tomás, amb vuit gols, el millor del Barça en el clàssic de l’handbol per excel·lència

Partit excel·lent, vibrant, dur i amb sabor als partits d’abans el que s’ha viscut al Palau d’Esports de Granollers. I és que el Fraikin Granollers ha demostrat aquest dimarts durant la primera part per què és un dels equips que aspira a jugar la Lliga de Campions la pròxima temporada. Els de Toni Garcia, segons a la classificació tot i la derrota per 20-34, han plantat cara durant 30 minuts a un FC Barcelona superior, que ha sabut patir quan calia i que ha imposat la seva qualitat i profunditat de banqueta per acabar passant per sobre dels locals.

Empenta local

Com era d’esperar, i més jugant a casa, el Fraikin ha sortit a totes. I ho ha fet tan bé que s’ha situat dos gols per davant (5-3) en els primers deu minuts. El xilè Salinas i Del Arco han trobat diverses escletxes en la defensa blaugrana, que ha trigat diversos minuts a ajustar-se. Un cop els de Pascual han estat més durs i sòlids al darrere, l’atac ha funcionat sol. Liderat per Karabatic, el FC Barcelona ha reaccionat i en un tres i no res ha fet un parcial d’1-5 que ha donat el primer avantatge de dos gols (6-8).

Des d’aleshores, el Fraikin ha seguit anotant, però la maquinària barcelonina, ben greixada, ha fet la resta fins al 10-17 del descans. Tot i la diferència, el matx ha estat vibrant en els primers trenta minuts.

Marxa el Barça

A la represa, els de Pascual han trencat el partit i l’emoció ha desaparegut. El públic, veient la diferència, ha estat menys actiu i comptava els minuts per arribar al final. Del 10-17 s’ha passat al 15-25 al minut 45 gràcies a quatre gols de Rutenka, inèdit al primer temps, i diversos de Tomás. Els locals, més cansats i sense trobar forats en atac, han patit en excés a cada atac per culpa de la gran defensa blaugrana, que ha propiciat més contraatacs.

A poc a poc l’avantatge ha estat més feridor i el Barça ha trencat un rècord amb el 20-34 final: ha superat els locals per més d’onze gols de diferència, la màxima diferència aconseguida fins aquest dimarts la temporada 1990/91 (21-32).