Fertiberia Port Sagunt – FC Barcelona: Ratxa imperial (28-44)

Els blaugranes han sumat el seu 28è triomf a la Lliga amb una gran demostració de Robin sota pals, amb 12 aturades Per suplir les absències de Karabatic, Saric, Tomàs, Sterbik i Juanín, Pascual ha convocat Biosca, Kasal, Balaguer i Figueras, del filial

Amb cares molt joves però amb la mateixa qualitat. Els blaugranes han derrotat el Port Sagunt (28-44) sense la presència de cinc jugadors habituals en l’esquema de Xavi Pascual. Els blaugranes no han tingut pietat i, amb un Robin pletòric, 12 aturades i un atac eficaç, han sentenciat el matx.

Solvència ofensiva

Semblava que els blaugranes volien resoldre el matx per la via ràpida i han encarat un 0-4 als primers compassos de joc. La bona dinàmica dels blaugranes ha obligat a demanar temps mort al conjunt local. Els valencians, però, han entrat al partit a base de les bones accions sota pals del seu porter (3-4). Al minut 13, primer avís de sentència dels blaugranes. Després d’un penal anotat per Rutenka, els de Xavi Pascual han situat el 5-11 en el marcador.

Tot i l’avantatge adquirit, els líders de la competició han mantingut un bon ritme, han estructurat una defensa molt seriosa i han ampliat l’avantatge amb les facilitats que trobaven a les contres (7-18). Als darrers minuts l’encert local ha maquillat el marcador (13-22).

Intensitat fins al final

Els blaugranes no han sortit a relaxar-se al segon temps i, tot i els registres aconseguits al primer període, els de Xavi Pascual han anat alimentant progressivament la distància a l’electrònic.

El caràcter ofensiu d’ambdós conjunts ha estat més protagonista al segon període, tot i que les aturades de Robin han frenat l’ambició local. Tres ‘rosques’ de Noddesbo han servit per forçar un nou temps mort del conjunt local (19-32). El marcador, però, no s’ha escurçat com al primer temps i els blaugranes han arribat a la fi dels minuts a un ritme frenètic (28-44).