FC Barcelona – Vardar Skopje: Victòria 200 a la Champions amb el regal dels vuitens de final (30-23)

Els blaugranes aconsegueixen el pas per a la següent fase en el partit 275 de la secció a la Copa d’Europa Els de Pascual han hagut de suar per superar els macedonis i s’han encomanat a les aturades de Sterbik i als gols de Lazarov (8)

Feina feta no fa destorb. I menys quan el triomf suposa una efemèride -la victòria 200 a la Copa d’Europa- i l’accés als vuitens de final de la competició. L’exigència de la Velux EHF Champions League és molt alta, tant que el Vardar Skopje ha venut molt cara la seva pell fins al minut 45 aquest dissabte al Palau Blaugrana. El 30-23 final permet als de Pascual seguir liderant el grup, reforçar-se per als següents compromisos i per evidenciar la bona feina feta fins ara.

Més defensa que encert

En els primers trenta minuts el Barça ha fet un bon paper. Amb menys gols del que és habitual a casa, però millorant els registres defensius. El joc més pausat i fregant el passiu dels macedonis ha donat aire als de Boshkovski, que han tingut en el voluminós porter Milic el seu millor home. Del 5-2 s’ha passat al 8-8 i la igualtat ha estat manifesta fins a l’últim minut del primer acte, en què els catalans han marxat al descans tres per sobre, 14-11.

Miratge macedoni

A la represa el Vardar ha fet mal a la defensa blaugrana i fins i tot s’ha posat per davant a l’electrònic, 16-17. Però no ha estat greu. Els de Pascual, més experimentats, s’han refet i amb un parcial de 6-1 s’han plantat a l’equador de la segona part amb quatre gols de renda, un món veient la igualtat en què s’ha mogut el marcador (22-18). La defensa del Vardar, massa rígida i agressiva, ha estat penalitzada amb exclusions que han estat clau per al Barça.

En l’últim quart d’hora de partit els blaugranes han decidit. La convicció ha estat determinant per matar el partit i a falta de vuit minuts el marcador del Palau reflectia un contundent 27-19 gràcies a l’encert de Lazarov i les aturades d’un Sterbik superior. Vuit gols de renda que han permès als catalans jugar més relaxats fins al 30-23 final que dóna l’accés als vuitens de final de la competició.