FC Barcelona - Fraikin Granollers: La Copa Asobal es queda a casa! (34-28)

El Barça es proclama campió en vèncer el Granollers en una gran final al Palau Blaugrana

La Copa Asobal es queda al Palau Blaugrana i es converteix en el quart títol de la temporada per al Barça d’handbol (la Supercopa Catalana, la d'Espanya i la SuperGlobe ja eren al sac). L’amfitrió de la competició no ha fallat malgrat trobar-se al davant un digníssim Granollers. Segurament en el partit més dur per al Barça a casa del curs i en un gran ambient, l’equilibri ha estat total gairebé en tota la primera part, fins que els homes de Pascual han assolit una renda de quatre gols que administrarien amb autoritat. La Copa Asobal és seva. La novena.

Handbol de qualitat i igualat

Els dos equips han aparegut amb ganes d’oferir un bon espectacle, sense especular. En la mateixa línia que està seguint a la Lliga, el Granollers ha sortit atrevit i molt ben abrigat pel porter Schultz (3-4). D’entrada, Víctor Tomás ja era el blaugrana més efectiu (quatre gols en els primers vuit minuts). El ritme de joc era alt i els homes de Xavi Pascual completaven transicions amb velocitat.

El frec a frec inicial era apassionant. El primer penal, transformat per Karabatic, i una contra culminada per Juanín han significat la primera petita distància (9-6, min 12). El parcial obligaria a demanar un temps mort al tècnic visitant. I la cosa li ha sortit bé, a Toni García, perquè els seus homes s’han tornat a acostar (9-8). Als blaugranes els costava frenar un encertat Del Arco i les alternatives en el joc i els gols eren constants (12-11, min 19). Els felins Saric i Schulz contribuïen decisivament a fomentar aquesta igualtat.

Parcial de 4-0 clau

Movia la banqueta contínuament Xavi Pascual per tal de mantenir una intensitat elevadíssima, encara que el Granollers es mantenia a roda (14-14, min 24). En aquest moment, però, una inferioritat ha penalitzat moltíssim els visitants i un parcial de 4-0 ha permès al Barça marxar al descans amb avantatge (20-15). No els havia tremolat el pols, als canoners Rutenka i Karabatic.

No s’arronsa el Granollers

Semblava que el Barça s’escapava, però a la represa ha tardat gairebé cinc minuts a perforar la porteria i el Granollers es mantenia viu (21-17, min 35). Els locals han gestionat amb intel·ligència el seu marge. I quan els vallesans amenaçaven, apareixia la rauxa de Víctor Tomàs, el màxim golejador de la final. La lluita per la Copa seguia (25-21, min 43). Sense Salinas, amb molèsties, Campos i Arnau García assumien la responsabilitat ofensiva visitant.

Campions!

El Barça no toleraria que el contrincant superés la barrera de tres gols. No ha patit per conservar la renda i s’ha situat a sis a falta de deu minuts (29-23). Això sí, un orgullós Granollers no llançaria la tovallola fins pràcticament al final. Fins i tot un parcial de 0-2 l’ha fet entrar en els instants decisius amb el matx obert. Tenia la pilota per posar-se a tres (29-25, min 56). No l’ha aprofitat i, a la següent, Sarmiento no ha perdonat i esfumava qualsevol possible incertesa. La Copa Asobal es quedava a casa.