FC Barcelona – El Jaish: Classificats per a la final (40-31)

El FC Barcelona s’ha classificat per a la final de la Super Globe després de superar l’equip qatarià Els homes de Xavi Pascual es jugaran ser campions del món de clubs contra l'HSV Hamburg en una reedició de l’última final de la Lliga de Campions

El FC Barcelona s’ha guanyat aquest dijous l’accés a la final de la Super Globe després de guanyar (40-31) el conjunt qatarià El Jaish. El Barça d’handbol està demostrant el seu bon estat de forma aquesta pretemporada, i està donant una bona imatge en la primera competició oficial que disputa.

Els de Xavi Pascual van arribar a les semifinals del campionat del món de clubs com a líders de grup i aquest dijous han demostrat que volien sortir al partit ben concentrats i sense donar opcions a un rival que jugava com a amfitrió.

Inici sense contemplacions

Raúl Entrerríos ha inaugurat el marcador del pavelló Al-Gharafa de Doha als dos minuts de joc, i en l’acció següent Lazarov també ha trobat porteria. Els blaugranes han començat molt centrats el partit i des del primer moment han demostrat la seva superioritat envers un El Jaish liderat per les accions de Mosbah Sanai, amb 6 gols.

Als deu minuts de joc el resultat era 8-4 a favor del Barça. Una distància que els de Qatar no han pogut retallar tot i l'exclusió de Rutenka, al minut 23. Els de Xavi Pascual no han patit en excés en defensa i han ofert un joc ràpid, buscant contraatacs, i han trobat prou espais a la defensa rival per arribar al descans amb el resultat de 20-14 a l’electrònic.

El marcador s’ajusta

Tot i la distància al marcador que hi ha hagut al descans, els jugadors de l’El Jaish no s’han vist fora del partit i han saltat a la pista amb ganes de retallar distàncies. Han reduït els espais amb una defensa amb més contacte i als cinc minuts de la represa havien escurçat fins al 21 a 18. Xavi Pascual, en un temps mort, ha volgut redreçar la situació però els amfitrions, esperonats per la parròquia local, s’han acostat fins a només un gol de diferència.

El Barça ha viscut la situació més compromesa del partit en aquest tram inicial de la segona part, però ha pogut mantenir l’avantatge al marcador i l’exclusió de Mohamed Shebid al minut 41 ha estat clau. La diferència de gols ha tornat a augmentar a favor dels blaugranes, que s’han mantingut en tot el partit per sobre al marcador.

Sense patiment final

El marcador s’ha ajustat al principi de la represa, però les accions de Saric –que aquest dijous ha defensat la porteria blaugrana– i la qualitat ofensiva del Barça han fet que l'El Jaish, que ha vist com el resultat s’ampliava fins al 40 a 31 final, es rendís. Nou gols de diferència que no signifiquen, però, que el FC Barcelona no hagi hagut de suar per arribar a la final.

Reedició de la final de la Lliga de Campions

El FC Barcelona disputarà la final de la Super Globe aquest divendres (19.00) contra l'HSV Hamburg, que en l’altra semifinal del torneig ha eliminat el conjunt tunisià Etoile Sportive de Sahel (22-36). D’aquesta manera, Barça i Hamburg disputaran la reedició de la final de la Lliga de Campions de la temporada passada, en la qual els alemanys es van proclamar campions després de guanyar per un ajustat 29 a 30.