FC Barcelona – Dinamo Minsk: Dolç aniversari (35-25)

El Barça ha sumat la seva cinquena victòria a Europa gràcies al suport dels 2.342 espectadors que s’han donat cita al Palau El triomf ha estat d’allò més especial perquè coincideix amb el 70è aniversari de la fundació de la secció

Victòria d’aniversari. Els blaugranes han sumat la cinquena victòria a Europa després de viure uns primers minuts atípics i amb poca anotació (4-2, min 12). A la represa, una història totalment diferent. Tots els gols que faltaven han aparegut al parquet del Palau perquè els 2.342 espectadors presents visquessin una nova exhibició dels de Pascual (35-25) en el 70è aniversari de la fundació de la secció.

Els porters i els pals

Cinc minuts han transcorregut abans de poder veure el primer gol del compromís. Lazarov, amb un llançament potent des de la frontal, ben ajustat al pal dret, ha superat Bogdanovic. En els moments previs, però, protagonisme per als porters i els pals. Les exhibicions de Saric i Bogdanovic i la poca fortuna que acompanya han fet que els llançaments s’estavellessin contra la fusta i han marcat un inici de partit atípic.

Deu minuts sense marcar

Els blaugranes, que han sabut trobar el remei contra la sequera golejadora, han privat d’aquest privilegi els bielorussos. Els visitants no han aconseguit tombar la muralla de Saric fins a arribar als 10 minuts de joc.

Els de Xavi Pascual han sabut aprofitar l’excel·lent treball de Sorhaindo a la frontal de l’àrea per forçar les accions a jugada parada. En un penal, Rutenka ha aconseguit el segon gol, i en un bon contraatac, Lazarov, exhibint la seva classe, ha fet pujar el tercer al marcador (3-0).

Reacció d’uns i d’altres

Doroshchulk ha posat remei a la falta de gol bielorussa. A partir d’aquí, els visitants s’han despertat i han seguit l’estela dels blaugranes al marcador. La seva insistència i les bones intervencions els han permès empatar i capgirar el marcador (5-5 i 7-8) amb una diana de Doborac.

Tres grans intervencions de Saric han servit perquè els de Pascual recuperessin el rumb, i amb gols de Saubich, Karabatic i Rutenka (2), tots dos de penal, han recuperat el màxim avantatge. Noddesbo, a l’últim segon, ha tancat el capítol de gols del primer període.

Tots els gols que faltaven

Un petit descans i com nous. El Barça ha reaparegut a la pista amb aires renovats i com si els primers 30 minuts no haguessin existit. Dosi d’eficàcia i contundència. Nou gols en vuit minuts i una escletxa important en el marcador (22-14). La victòria ja es començava a tenyir de blaugrana.

El Dinamo ha disposat d’un tímid període de reacció, un parcial de 0-4 (26-20) que ha acabat esdevenint insuficient per atrapar un Barça llançat cap a la victòria. Un parcial de 6-1 per als de Pascual ha tornat a posar les coses al seu lloc (32-21).

Amb aquest triomf (35-25) els blaugranes mantenen el liderat en solitari del grup C i sumen cinc victòries i tan sols un empat.