Els records dels darrers títols de Lliga del Barça d’handbol

Els records dels darrers títols de Lliga del Barça d’handbol

Els blaugranes tenen la possibilitat d’aconseguir el quart títol de Lliga consecutiu i repassem com van ser els tres anteriors

Divendres a les 20.30 h al Palau Blaugrana l’handbol del Barça té la possibilitat de proclamar-se campió de la Lliga Asobal 2013/14. La possible quarta Lliga consecutiva dels blaugranes té tres precedents que repassem en aquest article.

La primera de ‘Pasqui’

Els blaugranes assolien la Lliga 2010/11 el 14 de maig de l’any 2011 després de guanyar per 25 a 30 a la pista de Logronyo. Xavi Pascual aconseguia la seva primera Lliga com a entrenador i els blaugranes recuperaven el domini de l’Asobal després de quatre temporades.

El triomf a Logronyo només era la mostra de la regularitat blaugrana. El Barça d’handbol havia superat el Ciudad Real al Palau per 27 a 24 i va caure a Ciudad Real per 30 a 27.

Després d’un partit agònic davant el Lleó al Palau, on el Barça va sortir victoriós per 28 a 27, només calia un punt a Logronyo, aconseguit amb escreix amb el triomf per 5 gols.

Frec a frec amb l’Atlètic de Madrid

Feia 16 anys que el Barça d’handbol no es proclamava campió de Lliga al Palau Blaugrana. La casualitat havia fet que en aquest període sempre fos fora de casa on els blaugranes havien aixecat el títol.

Però el 2 de juny del 2012, el pavelló blaugrana va veure com el Barça d’handbol aixecava la Lliga davant dels aficionats i aficionades blaugrana en guanyar per 38 a 28 el BM Torrevella.

Els homes de Xavi Pascual havien de guanyar aquell partit, ja que es disputaven la Lliga amb l’Atlètic de Madrid. A Madrid s’havien imposat per 23 a 25 i al Palau, davant el madrilenys, havien caigut per 29 a 30. Un sol gol donava l’avantatge als blaugranes. Un avantatge que van fer efectiu amb el triomf davant el Torrevella.

La tercera consecutiva

La tercera Lliga consecutiva, la de la temporada 2012/13, es guanyava a Lleó. Els blaugranes s’imposaven, el dia de Sant Jordi, per 25 a 30 al Reale Ademar i aconseguien la 20a Lliga de la història.

Però la celebració habitual en aquests moments va viure un moment d’eufòria continguda. La derrota per 5 gols davant l’Atlètic de Madrid, a l’anada de quarts de Champions feia que els blaugranes tinguessin la tornada al Palau pocs dies després i per tant el cap estava posat en aquell partit.

Un partit en què els blaugranes van brodar l’handbol i amb un triomf per 8 gols van certificar el pas a la Final a Quatre.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut