Els possibles rivals del Barça d’handbol a vuitens de la VELUX EHF Champions League

Zaporozhye, Wisla Plock i Aalborg podrien ser el rival dels blaugranes en el sorteig de vuitens de dimarts a Viena

La primera fase de la VELUX EHF Champions League ja és història. Ara és hora de mirar els 16 equips que jugaran els vuitens de final de la competició. El FC Barcelona d’handbol, com a primer del Grup C, tindrà de rival en aquesta fase de la competició un equip classificat en quart lloc dels tres altres grups. Dimarts a les 12 h, a Viena, tindrà lloc el sorteig que podria emparellar els blaugranes amb Zaporozhye, Wisla Plock i Aalborg.

Guanyant el Vezsprém

Motor Zaporzhye d’Ucraïna arriba a vuitens com a quart del Grup A. Un triomf a la darrera jornada davant el Veszprém va donar als ucraïnesos el pas al selectiu ‘Last 16’.

De la mà de l’entrenador Sergey Bebeshko, exentrenador que va portar el Dinamo Minsk la temporada passada a vuitens per primera vegada a la seva història, els ucraïnesos presenten un bloc homogeni en què destaca el porter eslovè Stochl, el pivot Evdokimov, el central espanyol Pérez de Inestrosa i el seu màxim golejador, el lateral Sergiy Onufryienko.

L’empremta de Manolo Cadenas

Orlen Wisla Plock, entrenat per l’extècnic blaugrana Manolo Cadenas, va finalitzar en quart lloc del Grup B, per darrere de tres aspirants reals a ser a la Final a Quatre, el THW Kiel, el KIF Kolding i el Kielce.

L’empremta de Manolo Cadenas és present a l’equip polonès. Un equip aguerrit, amb ritme de joc i amb capacitat de lluitar durant els 60 minuts. A més a més de la presència de Cadenas, Wisla Plock compta amb dos antics jugadors del FC Barcelona, Ángel Montoro i Petar Nenadic.

El triple empat el fa quart

Aalborg Handball va finalitzar empatat a vuit punts amb el Naturhouse La Rioja i el Gorenje Velenje. La combinació de resultats va deixar el Gorenj tercer i l’Aalbrog quart, que esdevenia així possible rival dels blaugranes a vuitens.

L’Aalborg és un equip 100x100 escandinau. La seva plantilla està composta, majoritàriament, per jugadors danesos i amb suecs i noruecs. Com a jugadors destacats figuren el danès Mads Mensah Larsen, el noruec Harvad Tvedten –exjugador del BM Valladolid i màxim golejador dels danesos a Europa amb 54 gols- i els porters Erevik i Kappelin.