El PSG Handball, un planter de nivell mundial

El PSG Handball, un planter de nivell mundial

En el retorn a la Champions d’handbol, els francesos presenten una de les plantilles amb més nivell de l’handbol mundial

Diumenge a les 17 h a París el PSG Handball i el FC Barcelona es veuran les cares, en directe per Esport3, en un partit digne de la Final a Quatre de la VELUX EHF Champions League. En aquest article repassem quin planter té París i amb qui s’hauran d’enfrontar els homes de Xavi Pascual.

La porteria

El francès Patrice Annonay i José Manuel Sierra formen la porteria dels francesos. Annonay està mostrant un excel·lent nivell durant aquesta temporada, i en destaca la capacitat en els llançaments dels 7, on ha aturat el 41% dels tirs des d’aquesta distància a la competida Lliga francesa.

Per la seva banda, l’exblaugrana José Manuel Sierra viu la segona temporada a París i continua demostrant la seva sobrietat sota pals, com ja l'havia demostrat en la seva etapa blaugrana, del 96 al 2000, i en el seu llarg periple a Valladolid, club des del qual es va incorporar al PSG Handball.

Primera línia espectacular

Si un equip d’handbol té noms com Bojinovic, Csaszar, Narcisse, Antonio García, Hansen, Kopljar… conformant la seva primera línia, dóna fe del nivell dels francesos en aquesta línia del joc.

Mladen Bojinovic i Mikel Hansen són els dos altres jugadors que han vestit la samarreta blaugrana durant la seva trajectòria esportiva. Bojinovic ho va fer la temporada 01/02, i Hansen va ser blaugrana del 2008 al 2010. De Hansen destaca, entre el seu llarg palmarès, el títol de millor jugador del món 2011.

Qui va succeir Hansen com a millor jugador del món, l’any 2012, va ser Daniel Narcisse. El primera línia francès ha tornat al seu país des de Kiel per contribuir a l’ambiciós projecte del PSG Handball.

L’hongarès Csaszar és un dels directors del joc del PSG, i al lateral l’acompanyen el català Antonio García, un dels referents ofensius de l’ampli estol de jugadors dels francesos, i el sempre resolutiu Kopljar.

Pivots grans i grans pivots

Gunnarsson, Gojun i l’exblaugrana Vori són els tres jugadors que Philippe Gardent, entrenador dels francesos, té a la seva disposició.

Gunnarsson és un experimentat pivot islandès, crescut a la potent Bundesliga alemanya. Al seu costat el croat Jakov Gojun, que prové del BM Atlètic de Madrid, dóna la consistència defensiva als parisencs.

Menció a apart mereix Igor Vori. Vori va ser blaugrana del 2005 al 2007, i després de proclamar-se campió d’Europa amb l'HSV Hamburg la temporada passada davant el FC Barcelona ha recalat aquesta temporada al PSG.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut