El FC Barcelona d’handbol i la Copa Asobal

El FC Barcelona d’handbol i la Copa Asobal

Els blaugranes dominen el palmarès i tots els aspectes estadístics de les 23 edicions disputades de la Copa Asobal

Dissabte i diumenge el Palau Blaugrana acollirà la XXIV edició de la Copa Asobal. Fent repàs de les 23 edicions anteriors, trobem que el FC Barcelona domina els aspectes estadístics de la competició, ja que és el club amb més edicions disputades, més títols, més gols i més finals.

Dominador de la competició

El Barça d’handbol s’ha proclamat vuit vegades campió de la Copa Asobal, amb la qual cosa és el club que més vegades ha assolit el títol. Per darrere el segueixen el BM Ciudad Real, amb sis triomfs; el BM Cantàbria, amb qiuatre; l’Ademar Lleó, amb dos, i el Bidasoa, el Granollers i el Valladolid, amb un.

Els blaugranes, amb 21 de les 23 edicions disputades fins ara, és el club que més vegades ha jugat la competició. De les 21 vegades que ha jugat la Copa Asobal, els blaugranes han arribat a la final en 14 ocasions.

La tendència és blaugrana

Les dues darreres edicions de la Copa Asobal han caigut del costat blaugrana. Els homes de Xavi Pascual van aconseguir a Lleó, davant el Reale Ademar, l’edició de la temporada 2011/12 per un ajustat 27 a 28.

La temporada passada, a Vigo, els blaugranes van superar el BM Atlètic de Madrid per 24 a 32 i van portar al Museu la vuitena Copa Asobal de la història de la secció.

En les 21 edicions disputades per l’equip d’handbol blaugrana, el Barça ha marcat 972 gols i, per tant, és a 28 gols d’aconseguir el gol 1000 del Barça d’handbol a la història de la Copa Asobal.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut