El Bidasoa Irun retorna a l’Asobal

El Bidasoa Irun retorna a l’Asobal

El club basc torna a la màxima competició estatal després de sis temporades substituint l’Academia Octavio de Vigo

La comissió de seguiment de la Lliga Asobal ha acceptat la documentació presentada pel Bidasoa Irun i el conjunt basc serà equip Asobal la propera temporada. Els bascos substitueixen els gallecs de l’Acadèmia Octavio, que no van poder complir els requisits per participar en la Lliga.

Un històric que retorna

La presència del Bidasoa Irun significa el retorn d’un dels equips amb més història de l’handbol estatal i torna a la màxima categoria professional de l’handbol espanyol, de la qual va descendir la temporada 2006/2007 després d’haver estat un dels grans conjunts de la competició a les dècades dels 80 i 90.

Al palmarès de l’històric equip d’Irun hi ha dos títols de Lliga Asobal, dos de Copa del Rei, una Copa Asobal i una Supercopa Asobal.

En competicions internacionals, els bascos sumen un títol de Campions d’Europa, una Recopa i una Supercopa.

Els partits amb el FC Barcelona

Els blaugranes disputaran la jornada 8 de la Lliga cap al 26 d’octubre a Irun i els bascos viatjaran a Barcelona per jugar al Palau cap al 22 de març, en dates encara per confirmar.

El Bidasoa va no poder assolir l’ascens directe a l’Asobal, ja que va caure per 26 a 28 a la final de la fase d’ascens de la passada temporada davant l’Ángel-Ximénez Puente Genil.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut