BM Osca-FC Barcelona: Victòria i més líders (30-36)

Catorze victòries en catorze partits i el Barça ja treu vuit punts al Fraikin Granollers, el segon classificat Siarhei Rutenka, amb set gols i Jesper Noddesbo, amb cinc, han estat els màxims golejadors del Barça

El FC Barcelona ha encadenat la catorzena victòria a la Lliga, aquesta vegada a la complicada pista del Balonmano Osca, que fins a dia d’avui era el segon classificat. Uns bons primers minuts del Barça, liderats per Rutenka, han donat avantatge al Barça, i malgrat que el Balonmano Osca ha intentat sorprendre a l’inici de la segona meitat, els blaugranes han acabat imposant la seva superioritat per acabar derrotant els aragonesos per 30 a 36. L’equip de Xavi Pascual ja treu vuit punts al segon classificat, el Fraikin Granollers.

Primeres avantatges al contraatac

El Barça ha sortit al partit molt concentrat, conscient que al davant tenia l’equip revelació de la temporada, un equip molt motivat per posar la por al cos als blaugranes. Amb vuit minuts el marcador parcial era de 2-6 per als blaugranes, gràcies als quatre gols de Rutenka i els dos de Saubich. Quatre dels sis gols del Barça han arribat de contraatac i els blaugranes han aconseguit les primeres diferències al marcador. El jugador bielorús ha estat el blaugrana més insistent de la primera part amb sis gols en vuit llançaments.

Parcial abans del descans

Després d’uns minuts d’intercanvi de gols, el Barça ha tornat a prémer l’accelerador. El Balonmano Osca ha estat capaç de mantenir la igualtat durant 20 minuts, però abans del descans un parcial de 3-7 ha donat al Barça una avantatge de sis gols que semblava pràcticament definitiu. La velocitat en l’atac blaugrana ha permès a la línia exterior trobar de forma clara Jesper Noddesbo, al pivot, i Aitor Ariño, a l’extrem, que s’han combinat per marcar cinc gols de forma pràcticament consecutiva i han posat el 13-19 al descans.

El BM Osca no es rendeix

Malgrat els sis gols de diferència, el Balonmano Osca no ha tirat la tovallola i a la represa ha sortit més concentrat que els blaugranes. Un parcial de 4-1 ha obligat el tècnic del Barça, Xavi Pascual, a demanar temps mort, i els aragonesos han arribat a posar-se a dos gols de diferència (18-20, min 35). Entrerríos, amb dos gols, i Noddesbo, amb un altre, han aconseguit trencar el parcial i tornar a eixamplar la diferència blaugrana.

El Barça no perdona

El Balonmano Osca ho ha seguit intentant, però mai ha estat capaç de tornar-se a apropar al marcador. Els locals han pagat el sobreesforç que han fet durant molts minuts i s’han quedat sense forces al tram final de partit. El Barça ha aprofitat la major profunditat de banqueta i la superioritat tècnica respecte al Balonmano Osca i al tram final del partit ha arribat a tenir nou gols d’avantatge després d’un gol de Gurbindo (26-35, min 57), però finalment l’orgull aragonès ha deixat el marcador 30-36.