31 medalles blaugrana a la història dels Europeus d’handbol

31 medalles blaugrana a la història dels Europeus d’handbol

Les 8 medalles obtingudes a Dinamarca són el rècord de metalls pels jugadors blaugrana al llarg dels campionats d’Europa

Un cop finalitzat l’Europeu d’handbol, els jugadors del FC Barcelona d’handbol tornaran a Barcelona amb 8 medalles, dues d’or per a Karabatic i Sorhaindo, argent per a Noddesbo i bronze per a Tomás, Gurbindo, Viran, Entrerríos i Sarmiento. L’Europeu de Dinamarca ha estat el campionat d’Europa de seleccions amb més participació blaugrana, 11 jugadors, i amb més medalles obtingudes, 8.

Els ors blaugrana

Set jugadors del Barça d’handbol han tornat a Barcelona amb medalles d’or després de la disputa de l’Europeu al llarg de les 11 edicions celebrades.

Els dos primers blaugrana a assolir-ho van ser els suecs Svensson i Franzen a l’Europeu de Suècia 2002. Posteriorment va ser el torn del francès Jerome Fernández, que era jugador blaugrana l’any 2006, on es va proclamar campió d’Europa de seleccions a l’Europeu de Suïssa.

Kasper Hvidt i Jesper Noddesbo van aconseguir el triomf a Noruega 2008 mentre eren jugadors blaugrana i finalment Karabatic i Sorhaindo han portar l’or a Barcelona, des de Dinamarca.

11 argents blaugrana

9 jugadors del FC Barcelona d’handbol s’havien penjat la medalla d’argent amb la selecció espanyola i ara el danès Noddesbo ingressa a la llista d’argents blaugrana a l’Europeu.

Masip, Olalla, Garralda, Gujijosa (en dues ocasions), Barrufet, Romero, Juanín, Txepkin i Ortega havien estat els jugadors que mentre vestien la samarreta del Barça d’handbol havien pujat al segon graó del podi.

El bronze, en 13 ocasions

Els cinc jugadors de Xavi Pascual que han aconseguit el bronze amb Espanya a Dinamarca, Tomás, Gurbindo, Viran, Entrerríos i Sarmiento, s’han afegit a les 8 medalles d’aquest metall que havien aconseguit els seus companys de club amb anterioritat.

Barrufet, Txepkin, Guijosa, Masip, Urdangarin, Lozano i Ortega amb Espanya  i Jerome Fernández amb França eren els jugadors que mentre vestien la samarreta blaugrana s’havien penjat el bronze europeu.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut