Viran Morros: “Ha estat brutal. Què més es pot demanar?”

Viran Morros: “Ha estat brutal. Què més es pot demanar?”

El lateral del Barça Intersport, Viran Morros, campió del món d’handbol, comenta a Barça TV què ha sentit com a campió del món Ell i els seus companys campions no descansen i juguen aquest dissabte a Pamplona -19.30h- contra l’Helvetia Anaitasuna

Viran Morros va prometre abans del Mundial que si Espanya guanyava la medalla d’or es deixaria bigoti una setmana. Aquest dimarts, a l’‘ADN Barça’ de Barça TV, el català ja va deixar-se veure amb el seu nou ‘look’. A més, aquest dissabte es reprendrà la Lliga Asobal i el lateral del Barça Intersport ha tornat ràpidament als entrenaments.

El campionat perfecte

 “Ha estat brutal, des del primer moment ha estat excel·lent, a Madrid, a Saragossa, aquí (pel Palau Sant Jordi a la final). Vam tenir sort als encreuaments, tot i així... Què més es pot demanar?”, explicava Viran Morros en la seva anàlisi sobre el Mundial d’handbol a Espanya i el que havia representat per a ell. El blaugrana, amb un somriure d’orella a orella, només tenia elogis per tothom: companys, rivals, afició... Fins i tot per als àrbitres. Encara recorda l’aspecte que presentava el vestidor a la mitja part de la final: “Estàvem nerviosos, cridant, exaltats. Dinamarca era l’únic equip que ens podia remuntar. L’Alberto [Entrerríos] va posar una mica d’ordre i tots vam afrontar el partit d’una altra manera. Jo mirava el marcador i pensava: que s’acabi ja...”.

La globalització de l’handbol

El ‘boom’ que hi va haver amb el bàsquet el 2006 té certes similituds amb l’handbol. Campions del món realitzant un campionat excels. “Hem de fer com va fer el bàsquet, globalitzar l’handbol, trobar patrocinadors, gent amb ganes d’apostar per aquest esport d’equip, aquesta empenta ha d’aguantar”, diu Viran Morros.

Sterbik i el concepte d’equip

“Som una pinya, teníem les ordres clares de Rivera de no encaixar més de 24 gols per partit, això s’aconsegueix amb una bona defensa, estant units”, deia Viran Morros sobre l’equip i el gran campionat del món que han dut a terme. Sobre Arpad Sterbik, porter blaugrana i internacional espanyol, afegeix: “Sempre hi és, és el millor porter del món, gran part d’aquest Mundial és seu, para amb mandra, com si fos sense voler, això humilia encara més el rival”.

Dinamarca i Noddesbo

Després d’ensenyar la seva medalla d’or lluent, per davant i per darrere, Morros no oblida al seu company d’equip al Barça Intersport i rival a la final del Mundial: el pivot nascut a Herning –internacional danès- Jesper Noddesbo: “Vaig parlar amb ell després de la final, estava fotut, però el vaig animar, han de recordar que al Mundial de Suècia van fer una plata, a l’Europeu de Sèrbia un or, ara, de nou, una plata, i al pròxim Europeu són amfitrions...”. Tant ell com Noddesbo saben que Dinamarca és un gran equip i que ara toca pensar en clau blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut