fcb.portal.reset.password

Víctor Tomás, en un moment de l'entrevista / FOTO:Àlex Caparrós-FCB

Diumenge, a les 13 h, es viurà un dels partits més decisius per a la Lliga Asobal 2012/13. Els blaugranes visiten Vistalegre, seu dels partits del BM Atlètic de Madrid, i aprofitant aquesta cita, el capità del Barça Intersport, Víctor Tomás, explica les possibles claus i el moment de forma que viu el seu equip

Com valora el nivell de joc que està desenvolupant l’equip?

“En les 11 temporades que fa que sóc al primer equip, potser ha passat, però no recordo arribar a aquest punt de la temporada sense haver perdut cap partit. L’equip està mostrant un molt bon nivell, i no em sorprèn, perquè era conscient del gran equip que tenim”.

“Sí que és veritat que amb la marxa de Laszlo Nagy hi havia la incògnita de com respondria l’equip, però jo crec que la resposta és immillorable. Diumenge cal rematar la feina”.

Arriba el Clàssic de l’handbol diumenge a Vistalegre. Vostè, que ha guanyat dues vegades allà, quines creu que són les claus per guanyar a la pista madrilenya?

“N’hi ha diverses, i han de sortir totes bé. Que l’atac surti bé i que la defensa, que és el nostre fort, també surti bé. Davant l’Atlètic de Madrid, un marcador curt és favorable a nosaltres”.

“Cal no perdre pilotes en atac, cada pilota perduda és un gol d’ells de contraatac. Començant des de la finalització, seguint per la defensa, i no perdre pilotes en atac”.

Amb els models competitius que juguen, vostès estan obligats a guanyar cada partit. Com viuen aquesta pressió competitiva?

“Sempre hi ha pressió i més en un club com el Barça. Aquí, quedar segon, és un mal resultat. Està clar que juguem amb aquesta pressió. Si saps canalitzar aquesta pressió fa que el teu rendiment sigui encara millor”.

Però l’opinió pública diu que al Barça d’handbol li està resultant molt fàcil aquesta temporada…

“Que vegin com ens entrenem i veuran perquè estem portant aquest camí. No només venim aquí els dies de partit, hi ha un treball previ i no està sent fàcil. Si estem fent un bon joc és perquè estem treballant molt bé i l’equip està molt conjuntat”.

A vostès no se'ls dóna gaire valor quan triomfen en pistes on, per exemple, l’Atlètic ha perdut punts.

“Això demostra que a la Lliga han marxat molts jugadors, però hi ha molts joves que estan pressionant molt i es demostra en partits contra un equip gran, com és l’Atlètic de Madrid, que és una Lliga competitiva i que cal apreciar les victòries a casa i especialment fora de casa”.

Vostè disputa un munt de partits en diferents competicions, entre el FC Barcelona i la selecció espanyola. Com aguanta aquest ritme tan alt?

“El cos ho nota, són molt partits, ja portem 30 o 31 partits, és una bogeria. Si no anés amb la selecció em queixaria i tinc la sort d'estar en un club com el Barça, que puc estar en totes les competicions i intentar guanyar-les”.

“Tot plegat és un privilegi. Tenim una plantilla llarga que permet donar descans als jugadors i això és bo per a nosaltres. Físicament, és una temporada dura”.

Després d’uns mesos com a capità, quina valoració fa de la seva figura?

“Dins de l’equip actuo pràcticament igual. Sóc una mica la veu de l’equip dins del club, però, de moment, l’experiència és bona i positiva. Vaig poder aixecar un títol a la pista del màxim rival i aquest fet omple molt. Tenim un vestidor increïble, que no dóna cap problema. Estic tranquil i que segueixi així”.

Un home feliç

Un tret que destaca de la personalitat de Víctor Tomás és la seva positivitat i la seva espontaneïtat. Pel que fa a com es troba, amb un somriure perenne als llavis, explicava: Bé, molt bé. Sóc feliç. De moment la temporada va molt bé i l’equip està fent un molt bon joc. De moment no podem demanar més”.

Tornar a dalt