Tretze jugadors del Barça d’handbol, campions del món d’handbol al llarg de la història

Tretze jugadors del Barça d’handbol, campions del món d’handbol al llarg de la història

Amb el triomf d’Espanya al Mundial 2013, 13 són els jugadors del Club que s’han proclamat campions del món mentre jugaven amb el Barça d’handbol

Amb el triomf de la selecció espanyola d’handbol, diumenge passat al Palau Sant Jordi, davant Dinamarca, el FC Barcelona d’handbol augmenta la seva nòmina de campions del món. 13 jugadors blaugrana han pujat, al llarg dels anys, a dalt de tot del podi mundialista.

Rècord al Palau Sant Jordi

Diumenge el Palau Sant Jordi de Barcelona veia com Espanya es proclamava campiona del món d’handbol amb 7 jugadors del Barça Intersport a les seves files. Aquest segon campionat d’Espanya, que ja va ser campiona a Tunis 2005, suposa un rècord de blaugranes campions del món.

Sarmiento, Sterbik, Morros, Tomás, Rocas, Montoro i Ariño són els 7 blaugranes que van pujar a dalt de tot del podi. Aquesta és la vegada que més jugadors del Barça d’handbol es proclamen, conjuntament, campions del món d’handbol.

Successors de Sorhaindo

El darrer blaugrana que es va proclamar campió del món d’handbol va ser el francès Cedric Sorhaindo. El pivot gal ho va fer al penúltim mundial, Suècia 2011, on va superar el seu company blaugrana Jesper Noddesbo a la final.

Noddesbo, amb Dinamarca, suma dues plates seguides a Suècia 2011 i a Espanya 2013.

El relleu del 2005

A l’any 2005, tres van ser els jugadors barcelonistes que es van proclamar campions del món. Iker Romero, David Barrufet i Fernando Hernández es van coronar campions del món en superar Croàcia a la final del mundial.

Anteriorment el porter suec del Barça d’handbol Tomas Svensson va ser campió del món a Egipte 99, i va ser així el segon blaugrana que pujava a dalt de tot del podi.

Arnautovic, pioner

El Mundial de Suïssa 86 va veure el primer jugador blaugrana campió del món d’handbol. Va ser el porter iugoslau Zlatan Arnautovic, que es va proclamar campió amb l’antiga república balcànica.

Arnautovic va ser el pioner d’una llarga llista de campions del món, que va arrencar a Suïssa i finalitza, fins ara, al Palau Sant Jordi de Barcelona

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut