FC Barcelona, dominador de la Supercopa

FC Barcelona, dominador de la Supercopa

L’handbol blaugrana ha guanyat la competició que enfronta campió de Lliga i campió de Copa, en 14 ocasions

La Supercopa Asobal és el torneig que tradicionalment obre la temporada Asobal, una pedra de toc per comprovar l’estat de l’equip abans de l’inici de la Lliga i per disputar un títol que el FC Barcelona d’handbol ha guanyat 14 vegades.

I és que el palmarès blaugrana en aquesta competició no té competidor, els 14 títols els situen a dalt de tot d’aquest torneig, seguit pel BM Atlètic de Madrid, el BM Ciudad Real i el BM San Antonio de Pamplona, amb 3 títols cadascú.

La primera, fa 26 anys

El FC Barcelona d’handbol aconseguia la primera Supercopa ara fa 26 anys. La temporada 1986/87, a la segona edició del torneig, els blaugranes, entrenats aleshores per Valero Rivera, es van imposar a Burriana a un dels històrics de l’handbol de l’època, el Tecnisan d’Alacant.

El Barça d’handbol també va ser capaç de guanyar la competició durant quatre temporades consecutives. De la temporada 1988/89 a la 1991/92, el trofeu de supercampió va anar a parar de manera consecutiva a les vitrines del Museu del FC Barcelona.

Retorn dels matalassers

Del 2008 al 2011, la Supercopa va ser un binomi entre el FC Barcelona i el BM Ciudad Real.  En aquests quatre enfrontaments catalans i manxecs s’han repartit els títols. Dos van caure del costat blaugrana, 2008/09 i 2009/10, i dos del costat dels de la Manxa, temporades 2007/08 i 2010/11.

Ara, l’Atlètic de Madrid ha pres el relleu de l’històric equip manxec i, per segon any consecutiu, blaugranes i matalassers es tornaran a veure les cares a la final de la Supercopa Asobal.

Els blaugranes voldran tornar la moneda als atlètics després que van caure a Vistalegre, la temporada passada a la final de Supercopa per 33 a 26.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut