El Vive Targi Kielce, un equip de gran nivell

El Vive Targi Kielce, un equip de gran nivell

Els polonesos, rivals del Barça Intersport a les semis de Champions, presenten un equip amb grans figures de l’handbol mundial

El sorteig de les semifinals de la Final a Quatre d’handbol va emparellar els blaugranes amb el Kielce. Un equip poc conegut a Europa, però que, repassant-ne la plantilla, és un equip temible.

La porteria

La porteria polonesa està defensada per dos homes de gran nivell: Slawomir Szmal i l’exblaugrana Venio Losert. Szmal va arribar al Kielce després de defensar la porteria del Rhein Neckar Lowen, on va assolir el títol de millor jugador del món 2009 i millor porter d’Europa el 2010.

Losert va ser jugador del FC Barcelona de l'any 2006 al 2009. Després de jugar a Barcelona, França i Lleó van ser els seus destins fins a arribar al Kielce, en què està demostrant, de nou, la seva qualitat sota pals.

L’atac

Quatre homes són els referents de l’atac de l’equip polonès. Jurecki, Cupic, Stojkovic i Lijewski són els referents ofensius dels de Kielce.

Jurecki és el màxim referent ofensiu de la primera línia del Vive Targi Kielce, acompanyat de l’extrem croat Ivan Cupic, un extrem que ha estat capaç de marcar 12 gols en un partit de Champions, el que va enfrontar el seu equip amb el St. Petersburg.

Als 6 metres, el serbi Stojkovic es mostra com un jugador molt resolutiu a la posició de pivot i Lijewski, un lateral amb un gran llançament exterior.

La defensa

Una de les claus de l’èxit del Vive Targi Kielce és la seva defensa. Amb 342 gols encaixats en els 14 partits de Champions que ha disputat aquesta temporada.

Els del Kielce han rebut una mitjana de 24,42 gols per partit a Europa. Una mitjana millor, per exemple, que la del Barça Intersport, que ha rebut 25,14 gols per partit en l’actual Champions.

La banqueta

Un dels altres factors d’èxit del Kielce a Europa és a la seva banqueta. L’exjugador blaugrana Bodgan Wenta porta les regnes dels polonesos i després de cinc anys de feina ha portat els seus homes a la Final a Quatre.

Wenta va vestir la samarreta blaugrana durant dues temporades, del 1993 al 95, i un cop va finalitzar la seva carrera com a jugador va començar la seva tasca com a entrenador, on la selecció de Polònia i el Kielce han estat els centres de la seva feina.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut