Dinamarca, el Palau i el Barça d’handbol

Dinamarca, el Palau i el Barça d’handbol

Deu vegades ha jugat el Barça d’handbol al Palau davant d'equips danesos, i cinc han estat els jugadors danesos que han vestit la samarreta de l’handbol blaugrana

Diumenge, a les 17.15 h, el Palau Blaugrana acollirà la tornada dels vuitens de final de la Champions d’handbol davant l’equip danès de Bjerringbro-Silkeborg. És, doncs, un bon moment per repassar la vinculació i l’historial del Barça d’handbol amb Dinamarca i els seus equips.

Invictes a Barcelona

Deu partits, deu triomfs. Aquest és el balanç del FC Barcelona davant d'equips danesos en partits oficials disputats al Palau Blaugrana. Mai un equip danès ha pogut guanyar al pavelló barcelonista.

La primera visita d’un equip danès al Palau va ser la temporada 1980/81, en el partit d’anada de vuitens de final de la Copa d’Europa, en què els blaugranes es van imposar al KFUM Aarhus per 26 a 16.

A més de l’Aarhus, el Kolding, el Gudme, el Hellerup, el Virum i l’AG Copenhaguen han estat els rivals danesos del Barça d’handbol al Palau. Precisament va ser amb l’AG Copenhaguen, a quarts de final de la temporada passada, l’últim partit entre un equip danès i el Barça d’handbol.

Malgrat el triomf blaugrana davant el Copenhaguen per 36 a 33, no va ser possible assolir la Final a Quatre de l’any passat.

Cinc danesos vestits de blaugrana

Cinc jugadors nascuts en terres daneses han vestit la samarreta blaugrana al llarg de la seva història. El primer a vestir-la va ser Lars Jepessen, del 2004 al 2006.

El danès que més anys ha vestit la samarreta blaugrana és l’actual jugador del Barça Intersport Jesper Noddesbo. El pivot blaugrana va arribar l’any 2007 a Barcelona i actualment continua vestint la samarreta del FC Barcelona.

Kasper Hvidt, Joachim Boldsen i Mikkel Hansen completen la llista de danesos que han jugat al Barça d’handbol. Hvidt va defensar la porteria blaugrana del 2007 al 2009 i Boldsen i Hansen van vestir la samarreta blaugrana del 2008 al 2010.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut