Barça Intersport – BM Atlètic de Madrid: El Clàssic, a la final de la Copa Asobal

Catalans i madrilenys es veuran les cares, per tercer cop aquesta temporada, a la final de la XXIII edició de la Copa Asobal

Dissabte a les 18.30 h, en directe per Teledeporte, Barça i Atlètic de Madrid jugaran per assolir el títol de la XXIII edició de la Copa Asobal a Vigo. Aquest serà el tercer partit entre ambdós equips, en l’actual temporada, i la primera vegada que juguen en la Copa Asobal.

Com arriben

El FC Barcelona Intersport es va classificar per a la Copa Asobal després de finalitzar, com a líder invicte, la primera volta de la Lliga Asobal i de superar, divendres, el Reale Ademar de Lleó per 34 a 25.

Els ‘matalassers’ van ser segons al final de la primera volta de la Lliga, després d’empatar a 24 a la pista del BM Aragó, i de caure per 22 a 25, davant el FC Barcelona Intersport, a Vistalegre. A les semifinals de la Copa Asobal van superar el Naturhouse La Rioja per 34 a 30.

Els precedents

Barça i Atlètic de Madrid han jugat dues vegades aquesta temporada. A la Supercopa Asobal, disputada a partit únic a Madrid, els homes de Pascual es van imposar per 31 a 34. El capità blaugrana, Víctor Tomás, va aixecar el trofeu de campions.

A la Lliga, i també a Vistalegre, els blaugranes van superar el BM Atlètic de Madrid per 22 a 25, assolint amb el triomf els tres punts d’avantatge que els blaugranes tenen, a hores d’ara, sobre els ‘matalassers’.

A seguir la ratxa

El Barça es manté invicte aquesta temporada. Els de Xavi Pascual compten els seus partits per victòries en totes les competicions i, amb dos títols a la butxaca, com són la Supercopa de Catalunya i la Supercopa Asobal, aspiren a la vuitena Copa Asobal de la història de la secció

A més a més, els blaugranes estan signant els millors registres defensius, tant a l'Asobal com a Europa, dels darrers anys. Pascual, a excepció de Jermenyr, podrà comptar amb els 17 jugadors que ha desplaçat a Vigo i un d’ells restarà fora dels 16 que es poden inscriure.

L’Atlètic, a tancar l’any amb títol

Els homes de Talant Duixebàiev formen un equip potent i renovat respecte a la temporada anterior. La seva principal incorporació va ser Ivano Balic, que va tornar a l’Asobal després del seu pas per la seva Croàcia natal.

Sense el porter Hombrados, amb una lesió al genoll de la qual va haver de ser intervingut quirúrgicament, Dahl i Sabanovic defensen la porteria madrilenya.

La resta de l’equip matalasser està composta per jugadors de gran renom mundial. El seu màxim golejador, Kiril Lazarov; el lateral Nikolaj Markussen, el candidat a millor jugador del món 2012; el pivot basc Julen Aguinagalde o Joan Cañellas, a tall d’exemple, formen una de les millors plantilles del panorama de l’handbol europeu.