fcb.portal.reset.password

Sorhaindo celebrant l'or. / FOTO:www.london2012.com

El jugadors del Barça d’handbol continuen aportant medalles al Club. En aquests darrers Jocs de Londres, tres han estat els medallistes blaugrana -Sorhaindo, or amb França i Sjöstrand i Jernemyr, plata amb Suècia- que han ajudat a sumar les 26 medalles que ha aconseguit fins ara l’handbol blaugrana als Jocs.

Wunderlich el primer

La primer medalla d’un jugador amb la samarreta blaugrana en l’handbol va ser als Jocs de Los Angeles 1984. L’alemany Edward Wunderlich va tornar a Barcelona amb la medalla d’argent.

Veselin Vujovic, a Seül 88, va portar al Palau Blaugrana la medalla de bronze representant Iugoslàvia.

Els ors amb França

Els dos ors del Barça d’handbol assolits en els Jocs han estat de jugadors de la selecció francesa. A Pequín 2008, el llavors blaugrana Jerome Fernández va pujar al lloc més alt del podi.

Quatre anys més tard, un altre francès que juga amb el Barça d’handbol, Cedric Sorhaindo, ha repetit l’experiència i ha portat l’or a Barcelona.

El gran gruix, amb Espanya

Divuit medalles de bronze dels blaugranes a la selecció espanyola han contribuït al palmarès olímpic de l’handbol. A Atlanta 96, Garralda, Guijosa i Urdangarin van ser els primers amb Espanya a penjar-se una medalla olímpica.

A Sydney, Barrufet, Guijosa, Lozano, Masip, O’Callaghan, Ortega, Urdangarin i Txepkin van tornar amb el bronze olímpic.

Als Jocs de Pequín, els representants blaugrana del bronze amb Espanya van ser Barrufet, Garabaya, Juanín, Lozano, Rocas, Romero i Tomás.

Menció a part mereix el porter suec del FC Barcelona d’handbol Tomas Svensson, que va aconseguir dues medalles de plata, a Atlanta el 1996 i a Sydney el 2000, mentre defensava la porteria blaugrana.

Tornar a dalt