fcb.portal.reset.password

El president Sandro Rosell saludant Xavi Pascual, en el dia del seu retorn.Foto:Miguel Ruíz-FCB

El 28 de desembre passat, Xavi Pascual va ser intervingut quirúrgicament d'una valvulopatia aòrtica per l'equip de cirurgia cardíaca de l'Hospital Clínic de Barcelona. Després d’un procés de recuperació de dos mesos, aquest dijous Pascual ha tornat a dirigir els entrenaments de l’handbol blaugrana.

Un cop finalitzat l’entrenament, Xavi Pascual ha atès els mitjans informatius a la sala de premsa del Palau. Una sala plena de gom a gom on periodistes, jugadors del FCB Intersport, personal del Club, ‘staff’ i amics, entre ells l’entrenador del Regal FCB Xavier Pascual Vives, han volgut estar al costat de Pasqui. Entre tots ells destacava la presència del president del FC Barcelona, Sandro Rosell, i Eduard Coll, directiu responsable de la secció, que han volgut estar al costat de Xavi Pascual en el dia del seu retorn.

La intervenció

“Fa més d’any i mig, en un control mèdic del Club, van detectar-me el problema. Vam esperar a cercar la millor data per poder realitzar la intervenció”, ha explicat Pascual.

“Era una intervenció pensada des de feia temps. M’ho van detectar en una revisió mèdica del Club. En principi era un mes de recuperació, però per certs problemes posteriors a la intervenció he trigat dos mesos”, ha afegit.

Agraïments per a tothom

Xavi Pascual ha volgut donar les gràcies a totes les persones que han vetllat per ell i han estat al seu costat durant aquest temps: “Voldria agrair a l’Hospital Clínic, en conjunt, pel tracte rebut durant el meu ingrés. Als doctors Mulet, Palet i Del Rio i als seus equips, el tracte que m’han donat”.

“Agrair al Club, a la seva Junta Directiva, pel tracte rebut. Més enllà de la seva posició de Junta, vull destacar el tracte humà que he rebut de tots ells i vull donar les gràcies al seu màxim responsable, el president Sandro Rosell”, també ha afirmat Pascual.

També ha tingut paraules per a les persones que componen la secció d’handbol: “Voldria agrair a la gent de la secció que sempre ha estat al meu costat. A l’Eduard Coll, l’Enric Masip, en Xavi O’Callaghan, el Joan Carles Raventós…”

Pascual també ha volgut mencionar els metges del Club que han estat al seu costat al llarg de tot el procés: “Gràcies al Dr. Canal i al Dr. Gutiérrez per tot el que s’han preocupat per mi i per tot el que m’han ajudat”.

Pascual ha volgut donar les gràcies, també, “a la gent de l’handbol, amics, gent que no conec personalment…, que m’ha donat suport durant tot aquest temps. A tots ells, moltes gràcies”.

El suport de l'equip

I en especial ha destacat el suport rebut per l’equip: “A l’equip li vull agrair de manera especial el seu suport. Més enllà de la relació jugador–entrenador, vull donar les gràcies a cadascun d’ells per com s’han portat amb mi. Són unes grans persones, que, a sobre, juguen a handbol de meravella”.

Pascual ha destacat, en una menció especial: “El meu ‘staff’ i en especial Toni Rubiella. Toni, sense tu jo no podria tirar endavant aquest equip”.

En un dels moments més emocionants de la compareixença davant els mitjans, Pascual ha donat les gràcies a “la meva família, la mare, el germà, cunyats…, pel suport rebut i en especial a la meva dona i els meus fills, que ha estat molt dur per a tots ells”.

Paraules en primera persona

Pascual ha volgut expressar com s’havia sentit durant aquest temps. La frase que ha utilitzat el tècnic blaugrana ho expressa tot: “Ha estat molt dur, m’ho he passat molt malament”.

Però Pascual no mira enrere, mira cap endavant i el seu futur el veu ben clar: “El meu objectiu és retornar a la meva vida habitual”.

“No sé com pot influir l’equip, però segur que no serà de forma negativa. Aquest equip sempre s’ha aixecat quan ha caigut”, explicava Pascual per definir com afectaria a l’equip la seva tornada

Tornar a ‘suar la samarreta’

Una de les perspectives de futur per a Xavi Pascual és tornar a fer esport. Quan es va detectar la seva dolència, els metges li van recomanar que no fes cap activitat esportiva.

Pascual ha dit, en to divertit: “Fins ara no podia fer esport, ara aspiro a suar de nou la samarreta”.

Tornar a dalt