fcb.portal.reset.password

Ariño, un dels jugadors del filial habitual al primer equip. (Foto: Arxiu FCB)

L'extrem David Balaguer és l'últim exemple de jugador del planter que Xavi Pascual fa debutar al primer equip. Des que és tècnic del Barça Intersport, Pasqui compta amb els jugadors de les categories inferiors com un altre membre més de la plantilla. Aquest és un projecte que va posar en marxa des de la temporada 2006/07, quan era coordinador de l'handbol base blaugrana, tasca en què el va substituir Toni Gerona. Amb ell i amb el secretari tècnic Enric Masip, controla l'evolució de les joves promeses.

"Hi ha molts nois que poden arribar al primer equip", afirma Pascual. "Cal tenir paciència i donar els passos de la formació adients. Accelerar els procesos no és el més adient. Quan creiem que és el moment, els donem una oportunitat i ho aprofiten", assegura.

Integrats al primer equip

Als disset jugadors sèniors que componen el primer equip, s'hi afegeixen habitualment jugadors del filial, tants en els entrenaments com en els partits i en els desplaçaments. "Els primers que ajuden els joves són els mateixos jugadors, així tot és més fàcil", explica el tècnic blaugrana. "Veure els porters treballant tots tres junts, o com col·laboren els extrems veterans amb el que ve del filial, és un plaer", afegeix.

Camí d'anada i tornada

Aquests joves jugadors es troben encara en procés de formació, i poden tenir diverses vies de sortida. El Barça B Intersport n'és una. L'equip filial, que lidera de manera impecable la Divisió d'Honor Plata, és un projecte recent que serveix perquè aquests joves competeixin en l'àmbit estatal. Però és una categoria que a la llarga els pot quedar petita. "La idea és poder-los cedir perquè més endavant puguin tornar, com ha estat el cas de Viran i Mikel", explica Pascual. "Tenim jugadors cedits a Asobal que poden tornar si segueixen en el procés formatiu que estan fent fins ara. En els propers anys tindrem jugadors formats a casa", sentencia.

Saubich i Pérez de Vargas, cedits

Dos dels jugadors formats al planter blaugrana que estan jugant cedits a altres equips de la Lliga Asobal són Gonzalo Pérez de Vargas, al Granollers, i Joan Saubich, a l'Osca, equip amb què el Barça Intersport s'enfronta dissabte a les 18.30h.

Tornar a dalt