fcb.portal.reset.password

(Foto: Arxiu FCB)

Des que l'equip d'handbol blaugrana va començar la pretemporada l'1 d'agost, el treball físic ha estat una part majoritària del seu pla d'entrenaments. Amb l'inici de la Lliga Asobal, i tot esperant la competició europea, els de Xavi Pascual han comptat, en les dues últimes setmanes, amb una càrrega física molt forta, abans de donar pas a una nova etapa, quan els dos partits setmanals no permetran dedicar tant de temps a les peses.

La fase crítica

"Són dues setmanes importants de cara a tot el que ve, que són molts partits, molts viatges i molt desgast", assegura Víctor Tomàs. "És un bon final per poder aguantar una temporada tan dura com ens ve". "És la fase crítica", apunta el doctor de l'equip, Josep Antoni Gutiérrez, "però la competició és la que mana i la que marcarà els ritmes d'entrenament a partir d'ara", conclou.

Competició entre companys

Després de la primera sessió de peses de la setmana (dijous en tindran una altra), els jugadors s'han sotmès a diferents proves per comprovar la potència de salt i la velocitat de llançament. Per als jugadors és una activitat que se surt de la rutina diària i dóna joc a molts comentaris i bromes entre companys. "A dins del vestidor sempre hi ha una mica de competició entre nosaltres. Som homes i ens agrada ser el que més fort tira, el que més salta... Ens serveix per fer broma entre nosaltres", explica Tomàs.

Saltar més alt, llançar més ràpid

Però més enllà de la broma, tècnics i serveis mèdics analitzen els resultats per comprovar l'evolució física dels jugadors. "Necessitem saltar més alt, perquè tenim una defensa que hem de superar, i llançar més ràpid, perquè si la pilota agafa més velocitat, al porter li costarà més aturar-la", afirma el doctor Gutiérrez.

Víctor i Mikel, els millors en salt i llançament

Un cop realitzades les proves, dos jugadors han destacat amb la seva potència en cadascuna de les proves. Víctor Tomàs és el jugador que més salta, 65 centímetres, i Mikel Aguirrezabalaga, que compta amb el llançament més ràpid, a 109 quilòmetres per hora.

Tornar a dalt