fcb.portal.reset.password

Juanín és el màxim golejador de la selecció espanyola. Foto:Arxiu-FCB

Dies abans de l'inici de l'Europeu d'handbol a Sèrbia és moment de repassar l'aportació dels jugadors del FC Barcelona d'handbol a les seleccions. En el cas de la selecció espanyola, destaca que dotze blaugranes estan entre els 15 màxims golejadors de la història d'Espanya.

Juanín al capdavant

Qui lidera la llista de màxims golejadors de la història d'Espanya és l'extrem del FC Barcelona Intersport, 'Juanín' García. El lleonès va aconseguir aquesta fita al gener del 2010 mentre disputava l'Europeu d'Àustria amb la selecció espanyola.

Juanín García comanda la classificació de màxims golejadors de la selecció espanyola amb 792 gols. En segon lloc figura un jugador que va vestir la samarreta blaugrana fins a la fi de la temporada passada, Iker Romero. L'actual jugador del Fucse Berlín segueix Juanín amb 723 gols.

Una llarga llista d'històrics

Dins d'aquesta llista de golejadors blaugrana a la selecció espanyola destaca, en tercer lloc, un altre exblaugrana, Juan Francisco Muñoz Melo. L'actual jugador del BM Atlètic de Madrid i exjugador barcelonista, Alberto Entrerríos, està en quarta posició.

En el 5è i 6è lloc apareixen Enric Masip i Eugeni Serrano. A la 7a posició, un altre exblaugrana que encara juga a l'Asobal, Mateo Garralda.

Noms històrics de l'handbol blaugrana com Cabanas, Guijosa, Antonio Carlos Ortega, Uria i Lozano completen la llista de màxims golejadors de la selecció estatal.

Els 'no blaugranes'

Tres són els jugadors que no han vestit la samarreta blaugrana i que estan entre els 15 màxims golejadors de la selecció espanyola. En el 8è lloc i amb 569 gols està l'actual entrenador del BM Atlètic de Madrid i exjugador del Teka i el BM Ciudad Real, entre d'altres, Talant Duixebàev.

En el lloc 12è hi figura, amb 486 gols, el pivot català Jaume Puig, exjugador del Granollers i el Teka. En el 15è lloc consta Alberto Urdiales, exjugador del Teka i l'Atlètic de Madrid, i actual comentarista de Teledeporte.

Els golejadors de la selecció espanyola

1.-792 Juan García Lorenzana FC BARCELONA
2.-723 Iker Romero FC BARCELONA
3.-701 Juan F. Muñoz Melo FC BARCELONA
4.-667 Alberto Entrerríos FC BARCELONA
5.-656 Enric MasipFC BARCELONA
6.-622 Eugeni Serrano FC BARCELONA
7.-593 Mateo Garralda FC BARCELONA
8.-569 Talant Dujshebaev
9.-566 Javier Cabanas FC BARCELONA
10.-538 Rafa Guijosa FC BARCELONA
11.-507 Antonio Carlos Ortega FC BARCELONA
12.-486 Jaume Puig
13.-472 Juan José Uria FC BARCELONA
14.-462 Demetrio Lozano FC BARCELONA
15.-438 Alberto Urdiales

Tornar a dalt