fcb.portal.reset.password

Victòria insuficient al Palau / FOTO: ÀLEX CAPARRÓS-FCB

El Barça Intersport no serà a Colònia. L’equip de Xavi Pascual, que va caure per 29-23 a Dinamarca, no ha pogut assolir la remuntada desitjada al Palau, i únicament ha pogut signar un triomf insuficient per 36-33, quedant-se a quatre dianes de la classificació per a la Final a Quatre. No se li pot fer cap retret al Barça Intersport, que ràpidament ha assolit un avantatge de tres gols que, malauradament, ha desaprofitat abans d’arribar a la mitja part, ja que hi ha arribat amb un 17-17 massa cruel. En la segona meitat, un parcial de 6-0 ha permès somiar al conjunt local, però ja era massa tard.

Inici igualat

El Palau Blaugrana ha cridat des de l’inici, en què Igropulo ha posat el Barça Intersport per davant abans del primer minut de joc. El Copenhaguen, però, ha anat demostrant al llarg de tota la primera meitat que és un equip capaç de suportar la pressió i la cridòria de tota una afició. En els primers minuts, Gudjonsson i Stefansson han estat els homes clau del conjunt danès, responent sempre a les dianes de Tomás i Entrerríos, els anotadors blaugrana durant el primer quart d’hora de partit, en què la igualtat ha estat la tònica dominant.

Avantatges desaprofitats

A partir d’aquí, el Barça Intersport ha assolit repetidament petits avantatges de dos i tres gols. Ha manat per 9-6, 12-0 i 17-15, respectivament, però sempre ha patit la reacció visitant, que ha sabut superar la defensa 6-0 plantejada pels homes de Pascual. Tots dos equips tenien un alt grau d’encert en els seus atacs, cosa que ràpidament ha fet veure que el Barça Intersport necessitaria guanyar per set gols el conjunt danès. El 29-23 de l’anada se sobrepassaria amb escreix al Palau. A més, la sort ha girat l’esquena a Saric en tota la primera meitat: ha fregat fins a quatre o cinc llançaments visitants que han acabat entrant. A la mitja part, 17-17, un resultat que deixava tota la remuntada per fer.

Ansietat local

Els primers minuts de la represa havien de ser importants de cara a creure en una possible nit màgica al Palau. I han estat fatals per als de Pascual: l’AG Copenhaguen ha signat un parcial d’1-2 amb inferioritat numèrica i ha assolit un avantatge en el marcador que no ha perdut fins al minut 50 (28-27). A l’inici de la segona meitat, Pascual havia cercat un cop d’efecte apostant per Sjöstrand, però tampoc ha estat el seu dia, i Saric ha tornat a situar-se sota els pals a partir del minut 40. El tècnic blaugrana, que ha canviat la defensa 6-0 per una 4-1-1, demanava més intensitat als seus homes, però el temps corria a favor dels danesos i condemnava de mica en mica un Barça Intersport cada cop més ansiós i que ha sofert la lesió fibril·lar d’Aguirrezabalaga.

Parcial insuficient de 6-0

L’equip visitant s’ha quedat aturat en els 27 gols, cosa que ha donat ales als blaugrana, que han signat un parcial increïble de 6-0 que ha capgirat el marcador fins al 31-27. El Barça Intersport havia reviscut quan semblava mort i ha assolit un màxim avantatge de 4 gols quan faltaven nou minuts per al final. Un cop encaixat aquest parcial, el Copenhaguen ha recuperat la tranquil·litat per afrontar uns minuts finals en què no ha hagut de patir. Si el matx hagués durat cinc minuts més, potser la història hauria estat diferent.

Pascual: "Ho hem intentat tot"

Un cop acabat el partit, el tècnic Xavi Pascual ha reconegut l'esforç de l'equip: "L’equip ho ha deixat tot a la pista. Ho hem intentat, perquè crèiem que tindríem oportunitats, però hi ha hagut moments puntuals en què no hem aprofitat els nostres avantatges".

La fitxa

Barça Intersport, 36
AG Copenhaguen, 33

Barça Intersport (17+19): Saric; Víctor Tomás (3), Nagy (6), Noddesbo, Raúl Entrerríos (6), Rutenka (9), Juanín (3), Sorhaindo (3), Jernemyr, Mikel Aguirrezabalaga, Sarmiento (1), Viran Morros, Igropulo (2), Ugalde (3) i Sjostrand.

AG Copenhaguen (17+16): Hvidt; Ekberg (5), Stefansson (7), René Toft Hansen, Gudjonsson (4), Mikkel Hansen (3), Sigurdsson (8), Atlason (3), Ottesen, Jorgensen (1), Henrik Toft Hansen, Larsen (2) i Henriksen.

Parcials cada cinc minuts: 3-3, 5-5, 9-7, 12-10, 16-14, 17-17 (descans), 19-20, 23-25, 25-27, 29-27, 33-29, 36-33 (final).

Àrbitres: Nordine Laza i Laurent Reveret.

 

 

Tornar a dalt