Victor Tomàs, amb el títol de Lliga / FOTO: ÁLEX CAPARRÓS - FCB

El FC Barcelona Intersport va aconseguir la temporada 2012/13 reeditar el títol de Lliga Asobal. L’equip dirigit per Xavi Pascual va guanyar per tercer any consecutiu la Lliga, la vintena vegada per a la història de la secció. Els blaugranes es van convertir en campions tres jornades abans d’acabar la competició, i ho van fer a la pista de l’Ademar de Lleó, on van certificar l’hegemonia que havien mostrar al llarg de tot el curs.

Un any més ha estat una temporada de Lliga Asobal en què el màxim rival ha estat l’Atlètic de Madrid. Després d’un inici molt igualat, els de Xavi Pascual van començar a marcar diferències al desembre quan gràcies a la victòria a la pista del conjunt madrileny el Barça Intersport se situava líder a tres punts dels de Talant Duixebàev. El conjunt blaugrana va continuar intractable a la competició mentre veia com l’Atlètic deixava escapar punts a les pistes del Naturhouse La Rioja i el Fraikin BM Granollers.

El Barça Intersport tenia cada cop més a prop el títol de la Lliga Asobal, que es va aconseguir davant l’Ademar de Lleó.

A les portes d’un ple al 30

Assolit el primer objectiu, que era guanyar la Lliga Asobal, els de Xavi Pascual es van posar un nou repte a la competició regular: Guanyar tots els partits de Lliga. Però es van quedar a les portes del rècord després de perdre a la penúltima jornada a casa del Naturhouse La Rioja (33-31). Tot i així els números del Barça Intersport a la Lliga Asobal 2012/13 són espectaculars, ja que ha guanyat 29 dels 30 partits disputats i ha acabat 9 punts per sobre el segon, l’Atlètic de Madrid. A més, ha estat l’equip que més gols ha marcat (1.019) i el que menys n’ha rebut (679).

Festa al Palau per tancar la Lliga

Amb el títol de Lliga a la butxaca des de feia unes quantes jornades, el Barça Intersport ho va poder celebrar amb la gent del Palau en l’últim partit de la temporada. Després que els culers guanyessin en l’última jornada el Quabit BM Guadalajara el Palau es va convertir en una festa per rebre la Copa de campions. Va ser el capità, Víctor Tomàs, l’encarregat d’aixecar el títol que l’acreditava com a campió de la Lliga Asobal 2012/13.