El capità del Barça d'handbol Víctor Tomàs, amb tots els seus companys al seu costat, aixeca la Lliga Asobal / FOTO: GERMAN PARGA

Els jugadors del Barça celebren la Lliga Asobal / FOTO: GERMAN PARGA

El Barça d’handbol no es cansa de fer història i els de Xavi Pascual van tornar a revalidar el títol de la Lliga Asobal, la quarta consecutiva i la 21a de la història de la secció. I ho van fer amb victòria en els 30 partits disputats, després que la temporada prèvia guanyessin 29 dels 30 enfrontaments. Un ple de victòries històric per a la secció blaugrana i que només havia pogut assolir el BM Ciudad Real la temporada 2009/2010.

Domini absolut

L’acumulació de títols i l’aturada per la disputa de l’Europeu no va fer afluixar el ritme dels culers durant la temporada. Ja des del primer moment els de Xavi Pascual es van mostrar molt ferms i, en les dues primeres jornades, van marcar 41 i 44 gols contra el Ciudad Encantada i el Villa de Aranda, respectivament.

El triomf contra el BM Granollers (20-34) a la jornada 6 va permetre que el Barça comandés la classificació en solitari per primera vegada. Ja com a líder, els de Xavi Pascual van mantenir el nivell mostrat des de l’inici, també en la faceta defensiva. L’exemple es va veure en el darrer partit de la primera volta, en què van aconseguir deixar el NaturHouse La Rioja amb només 16 gols.

A la jornada 24, sis abans del final de la Lliga, el Barça va gaudir del primer ‘match ball’ per ser campió, però la victòria del Logronyo ho va evitar. Una jornada més tard, a casa contra el BM Aragó (48-22), sí que va poder celebrar el títol. A més, els 48 gols anotats van superar el rècord culer, que era de 47 dianes. El triomf a domicili contra el NaturHouse La Rioja (26-31) a l’última jornada va permetre fer el 30 de 30 en victòries. Tot un èxit.

Els números del campió

Els blaugranes no només van acabar el curs sense conèixer la derrota, sinó que també van superar alguns registres històrics. En l’aspecte golejador, el Barça va marcar 1.146 dianes, 99 més que el rècord que tenia l’Atlètic de Madrid. El màxim golejador va ser Kiril Lazarov, amb 131 gols en 30 partits. D’altra banda, els de Xavi Pascual van rebre 709 gols.