El capità Víctor Tomás, eufòric després de gunayar la Lliga de Campions / GERMÁN PARGA-FCB

La secció d’handbol va continuar engrandint la seva llegenda en una temporada 2014/15 que va tenir, entre els set títols, el gran èxit de la Lliga de Campions. A la Final Four de Colònia es va sumar una nova Lliga de Campions al seu palmarès, la novena. La Champions ja s’havia aixecat abans els anys 1991, 1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2005 i 2011.

Aquest èxit va suposar doncs la seva segona corona continental en cinc anys. El 2011, contra el Ciudad Real, el FC Barcelona ja havia conquerit Colònia, un feu que se li havia resistit en les dues últimes edicions, quan l’equip va caure a la final i a semis, respectivament.

Aquesta final guanyada va ser també el partit 300 del Barça en la màxima competició europea, una xifra que demostra la trajectòria de la secció blaugrana en l’handbol del vell continent.

Un camí gens fàcil

L’handbol va preparar a consciència aquest títol. Els barcelonistes van iniciar el camí a Colònia al setembre a Suècia, a la fase de grups. El Barça va finalitzar primer del seu grup, amb vuit triomfs, un empat a Copenhaguen i una derrota a Plock (Polònia).

A vuitens els va esperar l’Aalborg danès, el qual van superar fent gala d’una de les claus d’aquesta temporada: la defensa. A quarts, el Zagreb de l’exblaugrana Vujovic  va ser el darrer obstacle per ser a Colònia per cinquena vegada.

Tot i la dificultat del partit d’anada a la capital croata, que va acabar amb el resultat de 23 a 25 favorable al Barça, a la tornada, i amb un Palau Blaugrana entregat, el Barça d’handbol va superar el Zagreb per 43 a 21 i va certificar el seu pas a Colònia, on el Kielce de Dusjhebaev va ser el rival a semis.

Però per tocar el cel d’Alemanya els blaugranes van viure un triomf treballat a les semifinals davant el Kielce polonès. El 33 a 28 final favorable al FC Barcelona no va demostrar la gran feina dels homes de Xavi Pascual per classificar-se per a la final, en què el Veszprem d’Antonio Carlos Ortega i Nagy era el darrer rival per assolir la novena Champions. Amb l’estil del Barça d’handbol, el títol va arribar. El 28 a 23 que va lluir al marcador va situar un altre cop el Barça a dalt de tot de l’handbol europeu.