Abanca Ademar Lleó – FC Barcelona B: Amb el cap ben alt (31-36)

Els joves blaugrana perden a la pròrroga davant un dels equips històrics de la Lliga Asobal, l'Abanca Ademar de Lleó

Partit dels que fan afició. Els joves del filial remunten sis gols a la segona part i només es veuen superats per un dels grans de l’handbol estatal, l'Ademar de Lleó. La feina, el treball i l’orgull que han demostrat en aquesta Copa els homes entrenats per Toni Gerona mereixen un gran reconeixement.

La defensa fa creure

El filial blaugrana ha iniciat el partit centrat en la seva defensa. Gràcies a aquesta tasca, l’Ademar demanava el seu primer temps mort al minut 5, amb un 4 a 2 favorable al marcador. Amb el treball d’Admella a la porteria i Lancina a la direcció ofensiva, els de Toni Gerona manaven davant Lleó per quatre gols, 10 a 6, al minut 16 de la primera part.

L’Abanca Ademar demostra el seu potencial

A partir del minut 16 la millora defensiva de l’Abanca Ademar ha estat notable. Els de Dani Gordo han ajustat la seva defensa i han recuperat el desavantatge en el marcador. Amb la contribució de l’extrem Kristensen han empatat a 10 al minut 23.

Als darrers minuts de la primera meitat l’actuació de l’exblaugrana Biosca a la porteria dels de Lleó i el control del ritme del partit per part de l’Abanca Ademar han fet que els d’Asobal hagin tingut un 11 a 14 favorable al minut 28, contrarestat per un parcial de 3 a 0 dels blaugranes, per deixar un empat a 14 al descans, amb sis gols de Sáez.

Experiència d’Asobal

L’inici de la segona part ha estat demolidor per al Barça B d’handbol. L’Ademar ha mostrat la seva qualitat i experiència d’equip Asobal i, gràcies a la seva defensa sobre els centrals blaugrana, ha anat obrint forat al marcador. Un parcial d’1 a 7 en vuit minuts de joc deixava el marcador en un 15 a 21 favorable als visitants.

Tot i que els joves del filial s’estaven buidant sobre la pista de la Ciutat Esportiva, no recuperaven en el marcador i s’arribava a l’equador de la segona part amb un 18 a 23 favorable a l'Abanca Ademar.

Remunten i pròrroga

Els de Toni Gerona no es donaven per vençuts. Amb un Sáez pletòric i traient forces d’arreu, els joves barcelonistes posaven la por al cos als de Lleó amb un 22 a 24 al minut 51 i obligaven Dani Gordo a demanar temps mort.

A manca de cinc minuts per al final els culers han pressionat amb el 24 a 25 i tot restava obert. A un minut i mig per al final, 25 a 26, pilota blaugrana i temps mort de Toni Gerona. Tot seguit, pèrdua de pilota i gol d’Edema amb resposta d’un gol de Márquez, 26 a 27, i un minut per jugar.

Els blaugranes recuperen la pilota i, després d’una circulació excel·lent, Lancina aconsegueix l’empat a 27 a 15 segons per al final. El llançament d’Edema surt desviat i s'arriba a la pròrroga.

Cara o creu que surt creu

Ademar ha posat la directa a l’inici del temps extra. La circulació lleonesa permetia trobar llançaments i posava el 28 a 31 al minut 4 de la pròrroga. L’experiència dels de Lleó i les intervencions de Biosca eren clau.

Els visitants s’han mogut còmodament en els deu minuts extres i s’han acabat emportant el partit per 31 a 36.