FC Barcelona B – Naturhouse La Rioja: Triomf històric del filial (39-38)

Els joves blaugrana superen un equip de la VELUX EHF Champions League als penals i es classifiquen per a quarts de final de Copa El partit (29-29), la pròrroga (35-35) i els penals (3-3) han acabat amb empat i, a la mort sobtada, el Barça s'ha imposat

Històric i espectacular. Així es podria definir el triomf del Barça B d’handbol davant el Naturhouse La Rioja. Un partit agònic, seguit d’una pròrroga, d’una tanda de penals i d’una mort sobtada, que finalment ha caigut del costat dels joves entrenats per Toni Gerona.

Primera part de gran nivell blaugrana

En els primers minuts els joves del filial blaugrana han desenvolupat un joc efectiu. Amb defensa sòlida, atac endreçat i un Biosca solvent sota pals, els blaugranes dominaven el marcador, al minut 12, per 6 a 4. El Naturhouse, però, mostrava l’entitat del seu equip, tercer de l’Asobal i jugant la Champions. Amb Thiagus al llançament exterior i Gurutz Aguinagalde a la porteria, els de La Rioja empataven a 10 gols al minut 18.

El Naturhouse superava els blaugranes al minut 21 per 11 a 12 però un temps mort de Toni Gerona ha ajudat a mantenir la tranquil·litat dels joves jugadors del Barça B i arribar al descans amb només un gol per sota (16-17).

A punt de guanyar

A l’arrancada de la segona meitat, el Barça B ha mostrat tot els seu potencial. La defensa dificultava l’atac del Naturhouse, Biosca tornava a fer aturades de mèrit i Kasal i Montoya, des de l’exterior, trobaven la porteria rival. Tot això feia que el Barça B s’imposés per 21 a 19 al minut 38. A l’equador de la segona part la igualtat es mantenia al marcador i el partit podia decidir-se cap a qualsevol dels dos costats. Però la veterania és un grau i el NaturHouse, amb la contribució de Jiménez a l’atac i Martínez a la porteria, obria una escletxa al marcador. 24 a 27 a manca de 10 minuts.

A partir d’aquest moment Gerona ha canviat la defensa i la porteria buscant un revulsiu. A manca de cinc minuts igualava el partit a 27 amb una ‘rosca’ de Sáez. Les aturades d’Ignasi Admella han llançat els blaugranes en el darrer tram del final. Els gols de Balaguer i Figueras situaven el Barça B un per sobre al marcador a 53 segons del final. Un gol de Thiagus a 20 segons ha donat pas a l’empat i a la pròrroga.

Cara o creu que surt empat

A la primera part de la pròrroga els dos primers xuts blaugrana han anat als pals i, malgrat aquesta manca de sort, els barcelonistes han arribat a la fi dels cinc primers minuts extres amb empat a 31.

A la segona part del període extra el Naturhouse agafava avantatge gràcies a un penal de Fernández i una aturada de Martínez (32-33) a manca de dos minuts. En aquell moment arribava una exclusió de dos minuts a Oriol Rey, que deixava els blaugranes en inferioritat. Però un gol de Balaguer a segons del final ha posat el 35-35 i el pas a la tanda de penals.

L’èxtasi

A la tanda dels cinc primers penals s’arribava amb empat a 3. La mort sobtada donaria pas als quarts. Biosca atuarava el llançament de Rodríguez i Montoya ha marcat donant el pas als quarts de final de Copa.