FC Barcelona Lassa – Sporting Club de Portugal: Triomf d’orgull per conquerir la Masters Cup (4-3)

Els d’Andreu Plaza guanyen amb una diana d’Esquerdinha en els darrers segons, en un duel vibrant i amb molts gols contra el subcampió d’Europa, i guanyen la Masters Cup al acabar primers del torneig amb 4 punts

Triomf important el del Barça Lassa aquest diumenge que els serveix per guanyar la Masters Cup. Els d’Andreu Plaza s’han imposat a l’Sporting Club de Portugal, subcampió d’Europa, en un partit marcat per la intensitat i el bon joc per part dels dos conjunts. La igualtat entre catalans i portuguesos ha estat palesa tot el matx, fins que, quan quedaven sis segons per al final, Esquerdinha ha decidit amb una recuperació de pilota decisiva (4-3). Andreu Plaza no ha pogut comptar amb el porter Juanjo, amb lumbàlgia, ni amb Sergio Lozano, que es troba en el tram final de la recuperació muscular al recte anterior de la cama dreta.

El duel ha començat amb ocasions per als dos conjunts, si bé no han estat del tot perilloses. Ferrão ha protagonitzat l’acció més perillosa, després de fer una mitja volta i posar a prova el porter local Marcão. Amb el marcador sense gols, ha estat Roger qui ha tingut una ocasió de gol en un cara a cara amb el porter portuguès. La següent oportunitat l’ha protagonitzada João enviant la pilota al pal. Una acció que precediria el gol blaugrana de Dyego, que ha aprofitat una bona passada d’Esquerdinha a l’espai. Sedano també ha estat protagonista en aturar les arribades perilloses dels portuguesos.

Amb els blaugranes per davant en el marcador, ha estat Caio Japa qui ha intentat superar el mur del Barça sense èxit. Pocs instants després, ha arribat l’empat portuguès mitjançant Dieguinho. Els d’Andreu Plaza han buscat el gol novament i ha estat Ferrão qui s’ha topat de nou amb la fusta. L’Sporting Club de Portugal no ha perdonat l’1-2 a través de Cardinal en els darrers instants de la primera meitat.

Espectacle i gols fins a l'últim segon

La segona part ha començat amb un ritme vibrant i amb ocasions per a tots dos conjunts. Primer ha estat Dyego qui ha tingut l’empat. El Barça ha aconseguit, finalment, l’empat amb una bon gol d’Adolfo (2-2). Posteriorment, seria Léo Santana qui ha salvat el gol portuguès sota els pals quan el partit estava totalment embogit. Els blaugranes tenien ocasions, Roger ha conduït un contracop que ha acabat a les mans del porter portuguès.

Dyego ha tornat a demostrar la seva classe amb un gran gol des de la llarga distància (2-3) quan quedaven set minuts per al desenllaç del matx. L’Sporting Club de Portugal no s’ha rendit i encara tornaria a igualar el duel quan mancaven tres minuts per al final, però el Barça Lassa ha demostrat que no ha deixat de creure en el triomf. Esquerdinha ha recuperat una pilota davant la porteria portuguesa i ha superat el porter quan quedaven només sis segons.

Un gol ‘in extremis’ que donava el triomf als d’Andreu Plaza en el darrer partit dels blaugranes en aquest torneig. Amb aquest resultat i després de l'empat 3-3 entre Movistar Inter i Benfica els blaugranes són campions de la Masters Cup amb 4 punts, per davant de l'Sporting Club de Portugal (3 punts), el Benfica (2 punts) i el Movistar Inter (1 punt). Alhora, Ferrao ha estat designat MVP del torneig, mentre que Dyego ha estat el màxim golejador amb dues dianes i l'equip d'Andreu Plaza ha rebut el premi al fair play. Una gran manera de tancar l'estada a Portugal.