Peníscola FS - FC Barcelona Lassa: Ferrao desfà el mur (0-1)

Un gol del brasiler a falta de cinc minuts per al final dona la victòria als d'Andreu Plaza, en un duel molt disputat i on els blaugranes han disposat de grans ocasions frenades pel porter local Molina

Victòria treballada del Barça Lassa en un duel molt exigent davant el Peníscola (0-1) en el partit avançat corresponent a la 12a jornada de Lliga. Els culers ho han intentat en tot moment, però s'han trobat amb un mur local sota pals: el porter Molina. Tot i això, Ferrao, a falta de cinc minuts per al final, ha anotat el gol de la victòria barcelonista gràcies a una bona acció de Joselito, i permet als blaugranes sumar 27 punts per seguir en segona posició a la classificació, a només un punt d'Inter Movistar. Amb aquesta victòria, el Barça Lassa ja n'acumula un total de sis consecutives a la Lliga com a visitants.

Insistència sense premi a la primera

Tot i la inexistència de gols al primer temps, els 20 minuts inicials han estat plegats d'ocasions per inaugurar el marcador i desfer l'empat. Principalment han estat els blaugranes els que han disposat de més arribades, amb un domini clar als primers minuts. Un bon xut de Dyego (min 1), un intent a la mitja volta de Ferrao (min 3), un xut sense angle d'Adolfo que ha desviat Molina (min 5), un llançament de Joselito fregant el pal (min 6) i un travesser de Rivillos (min 7) demostraven el domini barcelonista, però sense acabar de concretar-ho amb gols.

A poc a poc el Peníscola, que no ha xutat entre els tres pals en els primers 10 minuts, ha començat a frenar l'empenta culer i les ocasions locals han començat a arribar: Juan Emilio l'ha tingut a pilota parada (min 12) i també Michel en un bon contraatac local (min 17). A falta de 15 segons per al descans, Aicardo ha estavellat la pilota al pal i el primer temps ha finalitzar amb 0-0 al marcador.

El segon període ha seguit la mateixa tònica de com ha acabat el primer: matx molt obert, amb ocasions per a tots dos conjunts i amb una gran intensitat sobre la pista. Els porters, però, han continuat sent els protagonistes, amb Juanjo salvant les ocasions de Mauricinho (min 29), Bagatini (min 29) i Orzaez (min 30) i amb Molina aturant també les embranzides blaugrana de Joselito (min 21), Rafa López (min 24) i Ferrao (min 27). Cal destacar que el pivot brasiler tornava a l'equip després de rebre l'alta mèdica.

Ferrao desfà la igualada

Els culers seguien intentant-ho però el porter local Molina era un mur infranquejable. El duel arribava ja als darrers minuts quan Ferrao ha aconseguit desembussar el partit. Bona recuperació de Joselito, que contraataca i assisteix per al brasiler, que defineix per col·locar el 0-1 i trencar la igualada (min 35). Amb el gol, els locals ho han intentat a la desesperada, amb Terry com a porter jugador, però la defensa blaugrana s'ha mostrat molt sòlida mantenint la porteria a zero per cinquè cop aquesta temporada (dos a la Lliga, dos a la Champions i un a la Copa del Rei).

Finalment, victòria sofrida però molt treballada dels blaugranes per sumar tres punts importants que mantenen el Barça Lassa en segona posició. A més, suposa el cinquè triomf consecutiu dels d'Andreu Plaza, que rebran l'Osasuna Magna divendres a les 21.15 hores al Palau Blaugrana.