Jaén – FC Barcelona Lassa: Triomf de prestigi a domicili (1-4)

Els d’Andreu Plaza aconsegueixen una important i treballada victòria a la Lliga que els permet consolidar-se a la part alta de la classificació

Victòria treballada en una de les pistes més complicades de la competició. El Barça Lassa s’ha imposat al Jaén amb els gols de Leo Santana, Esquerdinha i Rivillos (2) i ha aprofitat la bona actuació de Sedano per evitar la remuntada local (1-4).

El matx ha començat amb molta intensitat per part dels dos conjunts i amb Esquerdinha i Dyego com a blaugranes amb més perill ofensiu. Els homes d’Andreu Plaza intentaven controlar el matx, mentre que el Jaén pressionava la sortida de pilota. El Barça Lassa tenia el control i els locals encara no havien xutat entre els tres pals en els primers deu minuts.

Roger ha tingut l’ocasió més clara dels barcelonistes, però el seu xut ha acabat per sobre la porteria en uns minuts en què la intensitat dominava per sobre de les ocasions de perill. La insistència blaugrana ha tingut la seva recompensa al minut 19, en una jugada en què Leo Santana ha recuperat una pilota i ha marcat després de combinar amb Esquerdinha. Pocs segons després Esquerdinha situaria el 0-2 que posaria el matx de cara per als d’Andreu Plaza al descans.

Dos gols més enmig del descontrol

A la represa, Adolfo ha tingut la primera aproximació barcelonista, i el matx s’ha convertit en un duel d’anada i tornada fins que el Jaén ha aconseguit retallar distàncies al minut 25 des del punt del penal (1-2), després de l’expulsió de Leo Santana per intentar evitar el gol amb unes mans dubtoses. A la segona meitat les decisions arbitrals han suposat el descontrol del matx.

Amb el partit sota control novament per part dels d’Andreu Plaza, Esquerdinha ha vist la vermella directa tot i tenir ja una targeta groga. En aquest tram final Sedano ha aturat totes les arribades perilloses del Jaén i ha permès als d’Andreu Plaza mantenir-se per davant al marcador. El Barça Lassa ha aprofitat la superioritat numèrica després de l’expulsió de Campoy amb vermella directa per ampliar l’avantatge.

Dues dianes de Rivillos han situat el definitiu 1-4. La primera, en aprofitar una assistència de Dyego, i la darrera, en aprofitar el porter jugador local. D’aquesta manera, el Barça Lassa obté un important triomf en un duel complicat que li permet continuar lluitant per la primera posició.