FC Barcelona Lassa – Jaén: Campions de Copa! (4-3)

Els d’Andreu Plaza s’emporten un premi merescut i, amb un gol d’Aicardo a la pròrroga, sumen el cinquè títol de la competició, el primer de les darreres tres temporades

Un esforç que, per fi, ja té la seva recompensa. Després d’un període sense títols, el FC Barcelona Lassa de futbol sala ha trencat la ratxa i ha pogut aixecar el primer de l’era Plaza. Perquè els blaugranes han guanyat una Copa del Rei molt merescuda contra el Jaén a Càceres en un partit que no s’ha decidit fins al final. De fet, concretament fins que Aicardo no s’ha tret un potent xut que s’ha colat al fons de la xarxa i que ha desfermat l’eufòria a dos minuts del final del segon temps de la pròrroga.

Satisfacció i felicitat absoluta en un grup que ha començat bé la final, amb dos gols ràpids de Ferrao (1-0, min 5) i Esquerdinha (2-0, min 6) però que ha patit per endur-se el triomf. L’exemple, el resultat al descans, amb un 3-3 que ho ha igualat tot. I és que Burrito, en una jugada d’estratègia, ha reduït distàncies (2-1, min 6). La resposta de Léo Santana, que ha pogut tornat a enlairar el Barça amb un golàs d’esperó (3-1, min 13), no ha estat suficient, perquè el Jaén, molt efectiu, ha fet el 3-3 amb gols de Brandi (3-2, min 16) i Dani Martín (3-3, min 19).

Sense moviments fins al final

Malgrat ser millor durant bona part del partit, tenir més ocasions i proposar més, el Barça no ha estat afortunat de cara a porteria i ha perdonat, també perquè Didac Plana així ho ha volgut. Sí que ho ha estat més en defensa, amb dos xuts al pal de Carlitos i Boyis, però també amb el gran encert de Paco Sedano, que ha estat clau en diversos moments. Les més clares, a xuts de Mauricio i Brandi (min 30).

No ha estat, doncs, fins a la segona part de la pròrroga –quan el Barça més hi anava– que ha arribat el gol de l’esclat definitiu. Aicardo, amb un xut espectacular que s’ha colat per sota de les cames de Brandi, ha pogut fer el gol de la cinquena Copa del Rei a dos minuts del final de la pròrroga (4-3). Un gol de campió, perquè el Barça torna a casa amb la sensació que s’ha trencat una mala ratxa. El premi a un gran esforç i treball ja és aquí.

LA FITXA

FC Barcelona Lassa, 4
Jaén, 3

Barça Lassa:
Paco Sedano, Aicardo, Lozano, Ferrao, Joselito –cinc inicial–, Joselito, Esquerdinha, Joao, Adolfo, Dyego, Rivillos.

Jaén: Didac Plana, Mauricio, Boyis, Alan Brandi, Chino –cinc inicial–, Burrito, Campoy, Carlitos, Dani Martín, Víctor Montes.

Gols: 1-0, Ferrao (min 5). 2-0, Esquerdinha (min 6), 2-1, Burrito (min 6). 3-1, Léo Santana (min 13). 3-2, Alan Brandi (min 16). 3-3, Dani Martín (min 19). 4-3, Aicardo (min 44).

Àrbitres: Pablo Delgado, Carlos Rabadán. Groga a Joselito, del Barça, i a Maurcio i Dani Martín, del Jaén.