Barça Lassa-ElPozo: Un clàssic del play-off

Els dos equips s’han creuat fins a sis vegades en les últimes vuit temporades amb un balanç de tres victòries per a cada equip

Arriba el Clàssic dels play-off. És l’eliminatòria més repetida dels últims anys. Fins a sis vegades en les últimes vuit temporades s’han creuat el Barça Lassa i ElPozo al play-off per al títol, i el balanç és de tres victòries per a cada equip.

ElPozo ha guanyat les semifinals de les temporades 2009/10, 2013/14 i 2014/15, mentre que el Barça ha superat ElPozo en les dues finals que han disputat ambdós equips, les temporades 2011/12 i 2012/13, a més de la semifinal de la temporada passada 2016/17.

Temporada per temporada

1. Semifinal 2009/10: ElPozo s’imposa per 2-0 (4-6 al Palau i 3-2 a Múrcia).
  2. Final 2011/12: El Barça s’imposa per 2-3 (3-5 a Múrcia; 1-6 i 4-1 a Barcelona; 5-4 i 3-6 a Múrcia en el partit decisiu). El Barça va guanyar la lliga en un cinquè partit èpic a Múrcia (3-6). Sergio Lozano va ser un dels herois en marcar el gol que va forçar la pròrroga i marcar un doble penal decisiu ja en el temps extra.
  3. Final 2012/13: El Barça s’imposa per 3-1 (1-0 a Barcelona; 3-2 i 3-6 a Múrcia; i 3-3 i victòria blaugrana per 5-3 als penals a Barcelona en el quart partit). El Barça va guanyar la segona final consecutiva contra ElPozo en una tanda de penals agònica amb el porter Cristian aturant el llançament decisiu.
  4. Semifinal 2013/14: ElPozo s’imposa per 2-1 (4-1 al Palau; 2-0 i 1-0 a Múrcia).
  5. Semifinal 2014/15: ElPozo s’imposa per 2-1 (5-2 al Palau; 2-1 a Múrcia; i 5-7 al Palau).
  6. Semifinal 2016/17: El Barça s’imposa per 2-1 (3-2 a Múrcia, 5-1 al Palau; i en el partit decisiu 2-2 i victòria blaugrana per 1-3 als penals a Múrcia). La temporada passada el Barça Lassa va guanyar el partit decisiu a Múrcia amb un gol in-extremis de Dyego que va forçar la pròrroga i el major encert blaugrana a la tanda de penals.