Llevant – Barça Lassa: Triomf amb contundència (1-5)

Els d’Andreu Plaza es treuen l’espineta de l’eliminació de Copa amb un gran partit i deixen enrere la derrota davant ElPozo Múrcia per posar-se líders provisionals a l'espera del resultat de l'Inter Movistar, que juga aquest dissabte

El Barça Lassa ha sortit victoriós de la seva visita a El Cabanyal. Els blaugranes han dominat clarament el partit i no han donat cap opció al Llevant. Els gols de Rómulo, Ferrao, Joselito, Tolrà i Adolfo han servit per sumar un triomf important per 1-5 que serveix a l’equip per créixer en confiança, abans dels dos següents compromisos complicats davant el Palma Futsal i l'Inter Movistar. La victòria situa els culers líders provisionals, a l'espera del resultat de l'Inter Movistar, que juga aquest dissabte.

Des d’un bon inici s’han vist les ganes dels d’Andreu Plaza de complicar les coses als locals. I és que l’equip barcelonista afrontava amb una certa intenció de revenja el duel després de caure eliminats fa poc menys d’un mes de la Copa del Rei a la mateixa pista. Així doncs, els blaugranes, conscients que el matx no seria fàcil tot i la situació en la qual es troba el Llevant a la Lliga, han sortit concentrats i amb les idees ben clares. Dominaven als primers compassos del partit, i després d’un avís de Ferrao als primers instants, Rómulo ha fet el primer amb un xut sec imparable. S’avançava el Barça Lassa, i el Llevant intentava posar-hi alguna marxa més. Tot i això, la defensa blaugrana estava concentrada al darrere, i sortia amb la pilota ben controlada.

Tocava el Barça, se sentia còmode i era efectiu quan arribava en tasques ofensives. Així doncs, no ha tardat a arribar el segon gol. L’autor ha estat Ferrao, que, després de rebre de Paco Sedano, ha controlat a la perfecció per girar-se posteriorment i rematar amb un xut potentíssim i creuat que ha sorprès el porter local. El brasiler ha dedicat el gol al Chapecoense. El 0-2 reflectia el que s’estava veient a la pista d'El Cabanyal davant un Llevant que intentava reaccionar. Amb el pas dels minuts, els valencians han gaudit d’algunes oportunitats, però Paco Sedano, inspirat, les ha salvat. Amb tot, el Llevant ha retallat diferències al marcador amb un gol de Márquez després d’una bona acció col·lectiva.

Tot i això, pocs minuts després el porter Yeray ha estat expulsat per tocar la pilota amb les mans fora de l’àrea. El Barça ha aprofitat molt bé la superioritat numèrica i ha marcat l'1-3 ràpidament. L’autor ha estat Joselito després d’una assistència d’Aicardo. El Llevant intentava reaccionar, però Paco Sedano ha estat vital aturant un doble penal a Buendía i una clara ocasió de Cecilio posteriorment. Abans del descans, els blaugranes han gairebé sentenciat el duel amb el quart gol de la nit, obra de Marc Tolrà després d’una paret espectacular amb Aicardo.

El pas pels vestidors no ha fet canviar la tònica del partit, i el Barça ha fet l’estocada final amb el cinquè gol, d’Adolfo a la sortida d’un córner, només començar la segona meitat. A partir d’aquest instant el partit ja no tindria gaire més història; el Barça ha conservat un marcador que encara hauria pogut ser més ampli. Els d’Andreu Plaza marxen d'El Cabanyal amb un contundent triomf que els dóna confiança per afrontar els següents duels a la Lliga.