Jaén Paraíso Interior - FC Barcelona Lassa: La falta d’encert condemna els blaugranes (4-3)

Els d’Andreu Plaza, tot i anar per davant al marcador a la segona part, no han pogut mantenir el triomf i hauran d’esperar el partit de dissabte d’ElPozo per determinar la posició en què tancaran la Lliga Regular

El FC Barcelona Lassa ha caigut a la Salobreja davant el Jaén (4-3) en un partit amb uns minuts finals frenètics. Els culers guanyaven 1-3 a falta de cinc minuts, però els locals han reaccionat per retallar distàncies aprofitant la seva superioritat numèrica per l’expulsió de Sergio Lozano. Finalment, amb el Barça arriscant sabedor que l’empat era insuficient per dependre d’ells mateixos per acabar segons a la Lliga Regular, el Jaén s’ha endut el triomf al darrer minut amb un gol des del punt de doble penal. Així doncs, els culers hauran d’esperar que jugui dissabte ElPozo per determinar si seran segons o tercers i conèixer així el seu rival als playoffs. Si els barcelonistes finalitzen segons (si ElPozo perd o empata) es creuaran amb el Peníscola, i, si són tercers (si guanya ElPozo), es veuran les cares amb el Palma.

El partit ha començat amb el Barça Lassa protagonitzant les primeres arribades a porta, amb Marc Tolrà —amb un llançament llunyà— i Adolfo —amb un xut ras i col·locat— com a protagonistes, però sense fortuna en la definició. Joselito ha tingut la més clara, però, després de regatejar el porter Dídac, Boyis ha salvat sota pals el gol culer. Tot seguit, el mateix Boyis ha anotat el primer gol de la nit en un contracop local (minut 3).

Reacció blaugrana

Amb el gol del Jaén, el matx ha entrat en una fase en què ha baixat de revolucions, amb tots dos equips més pausats i gairebé sense crear ocasions clares de gol. A poc a poc els culers s’han anat apropant amb arribades de Dyego i Ferrao, i finalment ha estat l’‘11’ blaugrana qui ha empatat el matx. Ferrao, a la mitja volta en una bona acció personal des de la banda dreta, ha situat l’1-1 al marcador (minut 15) per tornar a igualar-ho tot.

Arran del gol, els d’Andreu Plaza han dominat clarament els darrers minuts de la primera meitat, amb ocasions clares de Sergio Lozano i Ferrao per avançar-se al marcador, però la fortuna no ha estat del cantó blaugrana. Tot just abans del descans, Juanjo ha realitzat una gran parada a Solano per finalitzar el primer temps amb empat a un.

El segon temps ha començat de manera frenètica, amb Ferrao a punt de marcar amb un cop d’esperó, però Dídac —porter cedit pel Barça— ha aturat a la perfecció. També Roger Serrano i Joselito han intentat desfer l’empat, però s’han trobat amb un Dídac molt segur sota pals. Els locals, però, també ho han intentat, i Juanjo ha salvat de manera prodigiosa els llançaments de Campoy i Chino.

Als 31 minuts de joc ha arribat el segon gol blaugrana. Després d’una gran acció individual de Dyego, el ‘7’ ha assistit a Ferrao i el pivot culer ha anotat el seu 30è gol de la temporada (1-2). El Jaén ha intentat reaccionar, però els locals s’han trobat amb un altre gol barcelonista: Dyego, que dos minuts abans havia assistit per a Ferrao, ha estat l’encarregat d’anotar l’1-3 caçant un rebot (minut 33).

Remuntada local

El Jaén, però, no ha posat les coses fàcils als culers i ha intentat reaccionar ràpidament. Els andalusos han aconseguit retallar distàncies des dels 11 metres després d’un penal comès per Sergio Lozano (que ha rebut la groga), que ha transformat Solano per situar el 2-3 (minut 35). Tot seguit, després d’una picabaralla, l'àrbitre primer ha parlat amb l'assistent i ha expulsat el mateix Lozano, ja que ha rebut la segona groga en donar una empenta després de rebre una falta. El Jaén ha aprofitat la superioritat numèrica per empatar mitjançant Dani Martín (minut 37). Al darrer minut de joc, Ferrao ha comès la sisena falta i Solano ha aprofitat el doble penal per anotar el 4-3 definitiu i deixar els tres punts a Jaén (minut 40).

Els culers ho han intentat fins al final, però ha faltat la fortuna de cara a porta. Amb aquest punt, els blaugranes continuen segons a l’espera del que faci dissabte ElPozo davant el Ribera Navarra (19.15 h), que determinarà si finalment els barcelonistes acaben la Lliga Regular en segon o en tercer lloc per poder saber, així, el rival al playoff.