Marc Tolrà: “Ens hem fet grans davant les adversitats”

Marc Tolrà: “Ens hem fet grans davant les adversitats”

El tanca, que assegura que s'han de fer valer i demostrar que poden, es mostra confiat a assolir la Copa d’Espanya

Amb ganes i ple d’il·lusió per demostrar que el FC Barcelona Lassa de futbol sala és un clar candidat. Així és com arriba Marc Tolrà a la Copa d’Espanya de Ciudad Real, competició que es disputa entre el 9 i el 12 d’abril. El primer títol de la temporada, “una de les competicions més maques”, segons indica el tercer capità, en què el Barça es trobarà amb el Magna Gurpea als quarts de la competició (dijous, 21.15 h). En una entrevista per a www.fcbarcelona.cat, el tanca ha mostrat la seva confiança en un equip que ha patit lesions importants (Rómulo, Lozano, Aicardo i Bateria no podran jugar), però que s’ha fet fort amb l’ajuda de tots i que lluita per assolir el primer lloc de la LNFS. Conscient que “és una grandíssima oportunitat per guanyar un títol”, Tolrà parla clar.   

Sembla que arribeu pletòrics, després de 13 victòries i 2 empats. Però quines són les sensacions?

Les lesions són allà i és una pena, però crec que davant l’adversitat ens hem fet grans. Especialment els que han arribat nous, que han tingut l’oportunitat de fer un pas endavant. El triomf contra ElPozo és la imatge del que som ara, un equip que potser no és el millor però que ho lluitem tot i que ens ajudem entre nosaltres. Això és el que ens farà ser un equip guanyador.

Un partit contra ElPozo, però, que va significar un desgast. Com arriba l’equip físicament a aquesta cita?

És dur comptar amb quatre baixes, però no hi ha més remei que mantenir els objectius que ha de tenir un equip com el Barça. Estem cansats, sí, però traiem energia d’on sigui perquè és el que es requereix. 

Tot i que estem davant d’un nou projecte, defenseu l’escut del Barça. Noteu aquesta pressió?

Portem una samarreta que ens exigeix, però hem de saber gaudir enmig de la pressió, perquè això és el que ens farà ser un equip guanyador. Ara crec que hem après a dominar la pressió, perquè hem patit però guanyat contra l’Inter, ElPozo i el Navarra, i no parem de créixer.

Així doncs, tot i que a la Copa sempre pot haver-hi sorpreses, quin és el rival que cal batre?

Primer hem de pensar en el Xota, perquè el partit del debut sempre és difícil. I més per a nosaltres, que som un equip jove, en què la pilota cremarà. Però, si el superem, sempre dic que els únics que faran que guanyem serem nosaltres. És una qüestió d’autoconfiança, i per això crec que el partit contra ElPozo va anar molt bé, perquè davant les adversitats ens vam fer forts. Sortir concentrats, saber què fer en cada moment i no caure en la pressió és la clau. Sumem 15 jornades sense perdre, i si això no ens dóna confiança no sé què ens la pot donar.

Parlem del Xota, aquest primer rival que s’ha de superar. Quines són les seves grans amenaces?

Fa molt de temps que són un mateix equip, els jugadors es coneixen molt i s’entenen amb només una mirada. Haurem d’estar molt atents, també en el que poden canviar de la seva manera de jugar, perquè tenen jugadors amb una gran qualitat que poden sorprendre en qualsevol moment.

Fa poc jugaves amb ells, com a cedit, però ara arribes a la Copa consolidat a l’equip i renovat fins al 2020. Vius el millor moment de la teva carrera?

Sí, està clar, tot i que espero que la meva trajectòria continuï cap amunt. La temporada passada vaig començar a jugar perquè la gent es va lesionar i vaig aprofitar les oportunitats. Ara estic bé, content, segur i confiat, però també perquè veig que tinc la sensació que tot l’equip confia en mi, que m’escolta i que accepta el que els dic, ja que ho faig perquè crec que és el millor per a tots.

Quin és l’objectiu personal de Marc Tolrà?

Ara mateix, guanyar un títol amb el Barça com a jugador del primer equip. A més, ser renovat ajuda, perquè em dóna més temps per tornar aquesta confiança dipositada en mi i per aconseguir aquest somni, que és aixecar un títol amb el Barça.

I ja per acabar, què diries a l’afició perquè hi confiï?

Doncs que som el Barça. Tenim molta gana i empenta i, tot i que no som favorits, ens volem fer valer i demostrar que podem. A poc a poc anem creixent i crec que estem donant la cara. Aquesta temporada ja hem fet coses perquè l’afició se senti orgullosa i volem que ho continuïn fent.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut