FC Barcelona Lassa – Gran Canària: El Barça segueix en línia ascendent (4-2)

Els gols de Ferrao, Adolfo (2) i Marc Tolrà han servit la victòria blaugrana en safata en un partit intens fins a l’últim sospir

Al FC Barcelona Lassa de futbol sala se li presentava una ocasió ideal per seguir en línia ascendent i mantenir les bones sensacions dels duels anteriors. I ho ha aconseguit després de guanyar el Gran Canària per 4-2 al Palau Blaugrana, en la quarta jornada de la LNFS, en un partit elèctric i que ha tingut emoció fins al darrer segon. Ferrao, Adolfo (2) i Marc Tolrà han estat els golejadors d’un triomf blaugrana que permet als d’Andreu Plaza mantenir-se a tres punts del líder, el Movistar Inter.

El plantejament dels blaugranes des dels primers minuts ha estat dominar en les jugades ofensives i protagonitzar bones accions d’estratègia per tal de generar ocasions de perill. El conjunt d’Andreu Plaza ha dinamitzat el joc, i jugadors com Bateria i Ferrao ho han aprofitat per protagonitzar una doble oportunitat de gol que no ha arribat a bon port per poc. Joselito ha estat un dels jugadors que més han dinamitzat el joc del Barça i ha propiciat que al Palau Blaugrana es visqués un duel vertical, amb moltes arribades a la porteria del Gran Canària.

Els homes de Plaza han apujat les línies i, per la seva banda, els visitants han intentat buscar l’esquena dels blaugranes per aprofitar totes les opcions possibles. Tot i això, el FC Barcelona Lassa ha pressionat molt en la sortida de la pilota del rival, fet que ha facilitat el robatori de la bola i els ha fet ser una mica superiors.

Al minut 11 Ferrao ha estat molt a prop d’obrir la llauna amb un xut directe de falta, però només un minut després ho ha pogut fer, quan el brasiler ha fet una mitja volta i ha marcat el primer gol del partit amb la cama esquerra.

Augmenta el ritme

A la segona meitat la solidesa defensiva i la intensitat en atac del Barça s’ha mantingut i el Gran Canària ha mostrat la seva fragilitat defensiva. Els d’Andreu Plaza han aprofitat els espais per buscar la seva segona diana i, al minut 25, Ferrao l’ha tingut molt a prop després d’un control forçat que ha acabat en una tisora fallida. Malgrat les poques oportunitats de gol dels canaris, han estat pendents de les pèrdues de pilota dels locals per activar les sortides llargues i dur a terme la seva proposta de perill.

Però el Barça ha continuat buscant el gol fins que ha arribat de la mà d’Adolfo, que ha engaltat una pilota iniciada en una jugada d’estratègia. L’alegria, però, ha durat pocs segons, perquè immediatament després Bingyoba ha xutat una pilota que Joao Batista ha enviat dins la porteria del Barça amb el genoll.

Emoció fins al final

El Gran Canària ha arriscat fent servir la tàctica del porter jugador i, a falta de dos minuts per al final del partit, Marc Tolrà ha pogut marcar sense dificultats. Tot i això, els canaris han reaccionat ràpid i Bingyoba ha penetrat la defensa blaugrana amb un xut que ha acabat en gol. Amb el 3-2, i a falta de 8 segons per acabar el partit, Adolfo ha tancat definitivament el marcador (4-2), després d’enviar la pilota suaument al fons de la xarxa aprofitant el plantejament tàctic dels visitants. Ara, amb nou punts, el Barça buscarà mantenir la bona ratxa a domicili, contra el CD Burela, l’onzè classificat de la Lliga Nacional de Futbol Sala, en la cinquena jornada.