CD Xota – FC Barcelona Lassa: Triomf i liderat per acabar l’any (1-3)

Els blaugrana han vençut en una de les pistes més complicades de la Lliga amb gols de Rómulo, Ferrao i Marc Tolrà

El FC Barcelona Lassa ha acomiadat el 2016 amb una gran victòria a la pista del CD Xota (1-3). Tot i el gol inicial d'Eseverri, els blaugrana s’han refet i han pogut capgirar el marcador gràcies als gols de Rómulo, Ferrao i Marc Tolrà. Un triomf treballat fins a l’últim segon i que permet als culers acabar l’any líders de la Lliga Nacional de Futbol Sala.

Un partit que ha tingut diverses fases, on els blaugrana han anat de menys a més. Els primers minuts gairebé no han ofert arribades, però poc a poc han començat a aparèixer les primeres ocasions per a tots dos equips, amb els dos conjunts intentant dominar el joc i fer-se amb el control de la pista. Aicardo ha disposat de la primera però Asier Llamas s’ha mostrat molt segur sota pals. La replica ha estat mitjançant Eseverri, i Juanjo l’ha evitat amb una gran aturada. Els locals l’han tornat a tenir amb dues ocasions de Yoshikawa i Eseverri, però sense punteria de cara a gol.

Els locals colpegen primer

Precisament el capità Eseverri, el més actiu en els navarresos, ha sigut l’encarregat d’inaugurar el marcador als 12 minuts de joc. El jugador del Magna Gurpea ha avançat als seus amb un bon xut creuat, impossible per a Juanjo.

Tot i així, els blaugrana no s’han vingut a baix i han continuat intentant tornar a ficar-se dins del partit, amb xuts llunyans de Dyego i Adolfo. Però la més clara l’ha tingut Rómulo després d’una magnífica combinació de qualitat amb Ferrao, però la seva rematada s’ha marxat fregant el pal. Els locals, però, tampoc han deixat d’atacar, i Juanjo ha estat providencial salvant dues ocasions de Rafa Usín i Eseverri.

Però a falta de 3 minuts pel descans, ha arribat el merescut empat visitant. Rómulo, caçant un refús d’Asier desrpés d'aturar un llançament de Ferrao, ha situat l’1-1 al marcador per marxar amb igualtat total al descans. A l’últim minut del primer temps, però, Marc Tolrà, després d’una bona acció individual, ha tingut el segon, però el llançament ha sortit desviat per poc. I Aicardo, caçant un refús de la defensa, també ha estat a punt d'anotar, però Asier ha salvat el gol al darrer segon.

Segona part i segon gol

El segon temps ha començat frenètic, amb una clara ocasió per a cada equip. Aicardo l’ha tingut pels d’Andreu Plaza, i Eseverri pels navarresos. Però en la següent, Ferrao no ha perdonat. Tot just feia tres minuts de l'inici de la segona meitat quan el brasiler ha avançat als culers caçant una pilota refusada dins l’àrea després d’una rematada precisament seva. Els culers han sortit a per totes i a punt ha estat d’arribar el tercer un minut després amb una clara ocasió de Rómulo

El Barça Lassa ha continuat buscant la sentència, però sense fortuna. Asier ha tret un llançament a l’escaire d’Adolfo, i poc després l’ha tingut Joselito, però de nou el porter local ha estat providencial. Els blaugrana mereixien el tercer, però Juanjo també ha hagut d’aparèixer per salvar als seus en diversos atacs del Xota.

A falta de cinc minuts pel final, els navarresos han optat per utilitzar el porter jugador, però els barcelonins s’han mantingut molt segurs i seriosos en defensa, permetent molt poques arribades a la meta visitant. A més, les accions d'atac que han pogut finalitzar els locals, han estat perfectament aturades per Juanjo. A l’última dècima de partit, Marc Tolrà, aprofitant la porteria buida local, ha anotat l'1-3 definitiu amb un xut des del seu propi camp.

Finalment victòria treballada per acabar l’any líders de la Lliga amb 31 punts després de 13 jornades disputades. Els homes d’Andreu Plaza disputaran el seu proper partit el dia 7 de gener (16:00h), en el derbi davant el Santa Coloma.