Catgas Energia Santa Coloma – FC Barcelona Lassa: El líder s’endú un derbi vibrant (3-4)

Amb gols de Joao Batista, Rómulo, Dyego i Ferrao i una gran actuació de Sedano sota pals, els blaugranes s’han imposat per mantenir-se al capdavant de la taula

El FC Barcelona Lassa ha aconseguit un bon triomf en el derbi català (3-4) de la LNFS davant d’un Catgas Energia Santa Coloma que ha plantat cara en totes dues parts. En un duel molt intens, els blaugranes s’han imposat gràcies als gols dels quatre brasilers disponibles: Joao Batista, Rómulo, Dyego i Ferrao. A més, l’actuació del capità Paco Sedano a la porteria ha estat decisiva davant de l’empenta local. Amb aquest triomf, el Barça Lassa manté la posició de privilegi al capdavant de la classificació amb 34 punts.

La confiança que transmetien els jugadors d’Andreu Plaza sobre el parquet del Pavelló Nou de Santa Coloma feia veure un Barça amb un ritme molt alt i, sobretot, amb una alta pressió a camp rival. Els blaugranes pressionaven a prop de la porteria rival per dificultar la circulació de la pilota del Catgas Energia i fer-se amos del partit.

Gols i bon ritme

A conseqüència del bon joc que ha desplegat el Barça Lassa ha arribat el primer gol del partit, a càrrec de Joao Batista. Al minut 6 els culers s’havien posat per davant al marcador i obligaven l’equip local a avançar línies. En una bona jugada d’estratègia, al minut 11, l’equip local ha aconseguit empatar el matx, i 12 segons més tard el Barça s’ha pogut tornat a posar per davant amb un fort xut de Rómulo que s’ha colat per l’escaire. La reacció blaugrana ha estat immediata, i a poc a poc els culers han anat creant més ocasions de perill.

A falta de dos minuts per acabar la primera meitat Dyego ha tingut una bona acció per poder ampliar la distància, però la pilota s’ha estavellat al travesser de la porteria de Prieto. Després d’una molt bona primera part del Barça Lassa s’ha arribat al descans amb el marcador favorable i bones sensacions per afrontar el segon temps.

Un Barça solvent

A la represa, el Barça Lassa ha sortit amb la mateixa intensitat del primer temps. Els blaugranes estaven còmodes sobre el parquet, han pressionat sense pilota i han tingut paciència a l’hora d’atacar. La bona feina i l’alta intensitat s’han vist reflectides amb un altre gol, a càrrec de Dyego, al minut 22 (1-3). Pocs minuts després, els locals han tornat a retallar distàncies amb un gol de Sepe (2-3). Com havia passat a la primera meitat, però, el Barça Lassa ha trigat només 41 segons a reaccionar i tornar a ampliar l’electrònic del pavelló de Santa Coloma, amb un gran gol de Ferrao a la mitja volta.

Davant de les dues situacions adverses, l’equip blaugrana ha tornat a demostrar el seu gran estat de forma i de confiança. Tot i el bon ritme del Barça Lassa, el Catgas Energia ha tornat a reduir distàncies amb un altre gol de Sepe al minut 30. S’arribava al tram final del partit amb tot obert, però els d’Andreu Plaza s’han mantingut ferms i han assegurat els tres punts. El Barça Lassa s’ha endut el matx i, d’aquesta manera, consolida  el liderat de la Lliga Nacional.