FC Barcelona Lassa – Magnus Futsal: La tanda de penals no fa justícia (3-3, 1-3)

Els de Marc Carmona han estat millors, però un gol de Simi sobre la botzina del temps reglamentari ha forçat la pròrroga i els penals, que han acabat per classificar els brasilers per a la final de l’International Futsal Cup

S’ho han jugat tot des de la línia de sis metres. I la moneda ha sortit creu. Marc Carmona no s’ha pogut acomiadar de la banqueta del FC Barcelona Lassa de futbol sala amb el títol de l’International Futsal Cup, perquè ha caigut a la tanda de penals de les semifinals contra el Magnus Futsal. Un parell d’errades en el temps reglamentari, un xut potent sobre la botzina de Simi que s’ha col·lat per l’escaire i l’errada de Ferrao en el llançament del penal  –i l’encert de Rodrigo, Simi i Falcao- han posat el punt i final a l’aventura. Un final cruel per als blaugrana, que s’han  mostrat més complets i han estat millors en aquesta semifinal.

Un dels majors exemples, els números durant la primera part de xuts entre els tres pals del FC Barcelona i el Magnus Futsal: 12 per als blaugrana i 3 per als brasilers. Malgrat tot, el resultat al descans ha estat el mateix: 1-1 i tot per decidir a la represa. Perquè els de Marc Carmona, tot i acostar-se més a l’àrea, han tingut la mala sort en contra en l’acció del primer gol del Magnus, en un xut de falta de Falcao que ha desviat Dyego amb la cama (0-1, 10’).

Amb el marcador en contra, els blaugrana han remat per aconseguir l’empat abans del descans. I ho han aconseguit, tot i que el porter Tiago no ho ha posat fàcil. Ha estat Lozano, en el segon doble penal del que ha disposat, el que ha aconseguit igualar l’electrònic amb un xut col·locat (1-1, 19’).

Un 1-1 que es podria haver transformat en un 2-1 a falta de 24 segons per al descans, després d’una jugada individual de Dyego que ha desviat, de nou, Tiago. Però quan perdones, ho pagues. I això és el que li ha passat al FC Barcelona Lassa a la represa, en una errada de cobertura en què Simi s’ha fet amb l’esfèrica i, davant de Sedano, ha tornat a avançar els de Fernando Coelho (1-2, 22’). Afortunadament, els de Carmona han pogut mitigar aquest cop, aprofitant les dificultats del Magnus Futsal per pujar la línia defensiva. Així doncs, Marc Tolrà, que abans havia creat una ocasió de perill que Wilde ha estavellat contra la base del pal (28’), ha caçat un refús, després d’un xut de Ferrao, i ha aconseguit posar el 2-2 (29’).

Tiago es fa gran

En el tram final, el FC Barcelona ha estat millor, amb un ritme alt i la possessió de l’esfèrica. Dyego ha provat un xut ras (31’), Sedano ha estat a punt de trobar Wilde en una centrada perillosa que ha desviat Simi (34’), Aicardo ha fet intervenir el porter de forma miraculosa en un llançament de falta directa (35’) i Ferrao, en un córner i a boca de canó, ha estat a punt de fer el 3-2 (35’). No ha acabat aquí el setge, perquè de nou Tiago ha salvat el gol blaugrana en una doble ocasió d’Aicardo i Ferrao (36’). Malgrat tot, també els de Coelho han estat a punt de decantar la balança cap al seu cantó, però Sedano ha aparegut per desviar un xut de Neguinho (37’).

Cop dur sobre la botzina, resultat inamovible...

El premi a la insistència ha arribat, tot i que no ha estat definitiu. Ha estat en una jugada ràpida i al primer toc entre Tolrà, Lin i Lozano, que aquest últim ha definit perfectament per aconseguir fer el que el Barça feia minuts que intentava: avançar-se (2-3, 38’). L’encert, però, ha tornat a estar del cantó brasiler en el tram final, ja que el Magnus ha aprofitat que Wilde ha fallat el 4-2 per, sobre la botzina i de forma cruel, forçar la pròrroga, amb un xut potent de Simi que s’ha col·lat per l’escaire (3-3, 40’). Un resultat que, després dels sis minuts de la pròrroga, en què tots dos conjunts han tingut oportunitats per tancar aquí la semifinal, s’ha mantingut.

... i penals

Aquí ha estat on el Barça no ha pogut assolir l’accés a la final de l’International Futsal Cup. Rodrigo ha transformat el primer per al Magnus, mentre que Lozano ha fet el mateix amb el del Barça. Simi ha posat el 2-1, però Ferrao ha fallat el seu llançament. Falcao ha decidit, finalment, que l’equip que es disputi el títol sigui el brasiler.