fcb.portal.reset.password

Marc Carmona es mostra satisfet amb el rendiment dels seus jugadors fins ara / VÍCTOR SALGADO

Acaba la primera part de la temporada i és moment de fer balanç dels primers cinc mesos de temporada del Barça Lassa. Marc Carmona ha volgut parlar del treball fet fins ara i dels reptes que afrontarà l’equip fins al mes de juny.

Arribats a aquest punt de la temporada, quin és el balanç de la primera meitat del curs?

Estic moderadament satisfet. Crec que l’equip ha anat de menys a més. En algunes de les coses que havíem parlat estem allà on volíem, en d’altres no tant. Però en línies generals crec que l’equip està, en valors absoluts, millor que la temporada passada. Però cada setmana és un examen, i cada setmana has de fer bé les coses. En línies generals estic satisfet. Crec que el grup funciona millor com a grup que la temporada passada i que l’equip, a nivell de resultats, està lleugerament per sobre del que va acabar la temporada passada la primera volta.

Creu que ha complert els objectius fins al desembre?

Si parlem d’objectius grans, sí. Vam poder guanyar la Copa Catalana en la pretemporada. Seguim vius, tot i que amb un resultat negatiu a les semifinals de la Copa del Rei. No ens hem classificat primers a l’acabar la primera volta, que era una cosa que també buscàvem per tenir poder jugar el dijous a la Copa d’Espanya, però a nivell d’objectius grans estic satisfet.

L’equip entén i comprèn quines coses està fent bé i quines coses ha de millorar

L’única nota negativa han estat els dos empats a casa en Lliga?

Des d’un punt de vista de resultats, sí, però mai fem una lectura de com estem només en funció del resultat. Ens hagués agradat no perdre cap partit per poder ser primers a l’acabar la primera volta. És cert que hem empatat dos partits a casa però són dos empats en què fem dues lectures diferents. A vegades he acabat satisfet d’un empat a casa i a vegades he acabat descontent d’una victòria a casa. Intentem no fer la valoració estrictament des del resultat. Crec que l’equip entén i comprèn quines coses està fent bé i quines coses ha de millorar. Des d’aquest punt de vista crec que portem quatre partits amb una bona línia, i treballem per intentar donar-li continuïtat a aquesta línia perquè crec que és la que ens portarà a poder arribar allà on volem.

L’única nota desagradable de la temporada és la lesió del Sergio Lozano?

Nosaltres no parlem dels que no hi són habitualment, però és un fet que no hi són, i és un fet que nosaltres som molt més forts si tenim al Sergio que si no el tenim. És cert que tenim una plantilla llarga, de deu jugadors del primer equip de molt nivell, i això fa que es noti menys, però evidentment el fet que hi sigui o no hi sigui és una baixa importantíssima per nosaltres. Els entrenadors sempre preferim disposar dels deu jugadors al millor nivell possible perquè evidentment això ens dóna moltes més possibilitats tàctiques, moltes més possibilitats de  rotació...i crec sincerament que som més forts quan estem els deu.

Aquest mes de gener i febrer es disputarà l’Europeu de Sèrbia de seleccions. Com pot afectar aquesta aturada a l’equip?

Aquestes aturades sempre trenquen una mica el ritme, això és evident. De totes maneres, les coneixem des del principi de temporada, les planifiquem perquè sobretot, els que es quedin aquí, els afecti el menys possible. Des d’aquest punt de vista crec que no tindrem cap sorpresa. Som conscients que tindrem uns dies d’aturada, uns dies de descans i uns dies de preparació. Els que es quedin aquí, estic segur que després de l’aturada, estaran a un bon nivell per tornar a competir i per afrontar partits de màxima exigència.

El problema d’aquestes aturades sempre són els que tu no els tens i això no ho pots controlar. Ni la càrrega de treball que fan a fora, ni les eventualitats de possibles lesions perquè afronten una competició de màxima exigència amb les seves seleccions. Sempre hi ha una incògnita i no la podem resoldre i la solució la trobem quan tornen. És el preu que pagues per tenir bons jugadors que són de màxim nivell i que són convocats per les seves respectives seleccions. Nosaltres estem contents que aquest jugadors participin en aquests torneigs tant importants, però és cert que hi ha una incògnita que només la resolem quan tornen, avaluem el seu estat i a partir d’aquí intentem recuperar-los el millor possible.

El Marc Tolrà va ser l’única incorporació el passat estiu a l’equip. Com veu la seva evolució a l’equip?

Globalment estic molt content perquè és el primer producte de veritat creat per la cantera del Barça de futbol sala que està jugant al primer equip i a un molt bon nivell. Globalment em satisfà molt que estigui aquí i que estigui jugant dintre d’un paper com qualsevol altre de els deu fitxes de jugadors del primer equip. Crec que el seu rendiment ha estat de menys a més, com era de preveure, i crec que mica en mica anirem veient el jugador que vam veure sobretot la temporada passada a Pamplona.

El Marc és un jugador determinant des de la passada, des de les assistències, des del treball defensiu. Però no juguem igual que a Pamplona, no és la mateixa samarreta, i ell també s’ha de trobar el seu espai dintre d’una plantilla de deu jugadors en què hi ha molta competència. Aquí l’aspiració és guanyar, i empatar és un mal resultat i perdre un partit és un desastre.

Estic molt content amb Marc Tolrà perquè és el primer producte de veritat creat per la cantera del Barça

Com veu el paper dels jugadors joves aquesta temporada?

Ens ajuden molt, moltíssim. Moltes vegades la gent només veu els minutets que hi ha en els partits de competició que a vegades semblen pocs, però ens ajuden moltíssim durant les setmanes. No només el Juan Emilio i l’Esteban, també hi ha l’Oussama, el Miquel, el Joan i l’Álvaro que són els que més presència han tingut. En plantilla de deu més dos hi ha moltes setmanes en les que falten jugadors perquè estan lesionats, i ja no parlo d’una lesió de llarga durada com la del Sergio.

Durant la setmana ens ajuden moltíssim, i el seu nivell fa que no es noti que estan entrenant amb nosaltres, i ens permeten poder entrenar amb un nivell de màxima exigència i ho valoro moltíssim. No només la d’ells dos, sinó la de tots els que han vingut, que són molts. Amb una baixa com la del Sergio, la veritat és que gairebé sempre estan entrenant dos o tres jugadors amb nosaltres. Estic molt content de la feina que estan fent a baix tant l’Andreu, com el Txus, així com tots els entrenadors de la base.

Un desig per al 2016

El que demano és que els jugadors tinguin salut. El que més anhelo com a entrenador és que, quan arribin les grans fites, els grans partits o les grans competicions, tinguem els dotze jugadors del primer equip preparats per poder competir al màxim nivell possible.

Tornar a dalt