fcb.portal.reset.password
Marc Tolrà torna al Barça després d'haver estat cedit dues temporades al Magna Navarra

Marc Tolrà torna al Barça després d'haver estat cedit dues temporades al Magna Navarra / FOTO: GERMÁN PARGA

Després d’haver-se oficialitzat el retorn de Marc Tolrà a la disciplina culer després de passar-se dues temporades cedit al Magna Navarra, el jove tanca català ha atès Barça TV i www.fcbarcelona.cat per explicar en primera persona el que espera de la propera temporada a les ordres de Marc Carmona i del seu retorn al FC Barcelona. 

Benvingut al Barça de nou. Ja sap ben bé on arriba i què comporta...

Sí, són 11 anys lligat al Club, dos anys fora i tres combinant el filial amb el primer equip. Sé perfectament on vinc i què comporta vestir aquesta samarreta.

No sé com veu el tema de la pressió. Ve d'un equip que no està obligat a guanyar títols com el Barça que, a més, ha acabat l'any en blanc. Té certa por o vertigen?

Personalment és millor per a mi tornar a un club com aquest, començar de zero. És més un repte que pressió, perquè vinc aquí a donar-ho tot i a intentar ajudar els trossos de jugadors que formen part d'aquesta plantilla. A més, no s'ha guanyat res i es torna a començar de zero, cosa que fa el repte és encara més gran.

Podríem passar-nos l'estona dient grans noms de jugadors del Barça. Se sent un privilegiat?

Sí, no només per vestir aquesta samarreta i defensar aquest escut, sinó també perquè estic a la millor plantilla amb diferència de la Lliga i probablement del món. Vaig estar aquí en anys anteriors, que també era la millor plantilla del món, però és un honor i un privilegi tornar repescat, perquè et volen aquí. Vinc de nou a ajudar al màxim.

Aquests dos últims anys ha tingut un creixement brutal. Li ha anat molt bé la cessió, oi?

Oi tant! Si em permets, recomanaria a tothom del B sortir cedit, tal com està la situació, perquè al final quan puges al primer equip tens molta pressió, cada minut que jugues és or. En canvi marxar a un club més petit va molt bé per agafar un rol més important i jugar molts més minuts. Jo he anat a un equip que lluitava per entrar a la Copa i als play-offs, i m'han donat cada vegada més confiança i més responsabilitat i això m'ha donat molta experiència.

Recomanaria a tothom del B sortir cedit

En què ha canviat, doncs, aquests dos anys? Què veurem de diferent?

Sobretot el caràcter. Sóc un bon xaval, més o menys tímid en segons quines coses, però dins la pista quan formes part d'un equip com el que he estat els darrers dos anys, tots confien en tu i has de treure alguna cosa més. Quan vaig pujar al primer equip l'únic que intentava era fer-ho bé a l'hora de no perdre pilotes ni arriscar en excés. En canvi, quan un equip depèn de tu t'has d'arriscar, i jo ho he fet i m'ha sortit bé. He millorat moltíssim en defensa però també en atac, perquè he fet molts gols. Sobretot el que he guanyat és experiència.

Quan pujava al primer equip, li donaven pocs minuts. Al principi tindrà menys minuts que al club d'on ve, però per altra banda el Barça no té un tanca pur.

Sí, he tingut la sort que falta aquest perfil de jugador, que és el meu. No és el mateix jugar 28 minuts com feia que el que jugaré ara, que sé que serà menys, però també és necessari, perquè 28 minuts són massa. És necessari dosificar l'equip i que tothom jugui. Si m'han fitxat és perquè confien en mi i jo intentaré demostrar als meus companys i a l'‘staff’ tècnic la confiança dipositada en mi a base de treball.

Creu que li costarà al principi ser el jugador del planter que torna?

Fa dos anys que sóc en un altre món, i quan vaig marxar el Palau estava ple. Pujar al primer equip i ser el 13è jugador no és el mateix que ser dins l'equip com passarà ara. Em costarà? Espero que no, no és que no tingui pressió però vinc aquí a fer el que m'agrada, ho he fet bé els dos últims anys, i ara em toca demostrar a tothom que puc jugar al Barça.

Com ha vist aquesta temporada el Barça, en un any en blanc després de moltes temporades?

En l’àmbit nacional i mundial està havent-hi una regeneració, la millor generació de jugadors (Jordi, Kike, Álvaro, Gabriel...) ja arriben als 30, 35, la gent jove ha de començar a pujar i saber portar la pressió d'aquest escut. Ara han rejovenit l'equip amb gent com Ferrao o Bateria, gent jove que ha acabat en un any en blanc, que mai pot ser bo, però la gent ha de saber que les noves peces necessiten un període d'adaptació. Probablement han pagat la irregularitat, però jo torno per tornar a veure aquell Palau ple perquè hem guanyat títols. La gent més jove s'ha d'acostumar que la pilota cremi i saber igualment jugar-la quan vas perdent, això també ha fallat una mica aquest any.

Arribo aquí per treballar i intentar que la gent confiï en mi

Suposo que ha parlat ja amb el Marc Carmona sobre què li demanarà.

Sí, evidentment m'ha dit que em fes a la idea que no jugaria els mateixos minuts que aquests dos últims anys, però també penso que cap jugador hauria de passar dels 25 minuts en una plantilla de 12 jugadors, perquè tothom ha d'estar fresc sobretot per als minuts finals, que acostumen a ser els més importants. Sé que sóc el nou i vinc d'on vinc, però arribo aquí per treballar i intentar que la gent confiï en mi, sobretot en Marc Carmona, però també els companys.

Després d'una temporada en blanc, sap que s'exigirà molt. S'ha de demanar paciència a la gent?

Sí, perquè és un període d'adaptació, de transició, amb molta gent jove. Tot i això, la temporada ha de ser ascendent, encara que no es guanyin títols importants, almenys les sensacions que donem és que la gent vegi que anem cap amunt, que la gent vegi que sabem què fer quan les coses van malament. Que la gent almenys se'n vagi satisfeta i que aquesta temporada sigui millor que l'anterior.

S’ha imaginat com serà el primer partit al Palau, o el primer partit gran? No sé si espera tenir vacances o començar ja...

Sí (riu), tinc ganes que passi ja l'estiu, no vull vacances, però sé que em toca desconnectar perquè tinc moltíssims minuts a les cames i no vull fer la baixada a l'agost. Què puc dir-te, sóc culer, català i d'aquí..., que arribi ja el primer partit!


Entrevista Marc Tolrà (CAT) por
Tornar a dalt