fcb.portal.reset.password

L'equip de futbol sala, preparat per jugar la UEFA Futsal Cup / GERMAN PARGA - FCB

Marc Carmona, durant el Media Day de la UEFA Futsal Cup / GERMAN PARGA - FCB

Jornada de portes obertes al Palau Blaugrana quan resten una mica més de 48 hores perquè comenci la UEFA Futsal Cup. El FC Barcelona de futbol sala ha rebut avui els mitjans de comunicació per valorar la Final Four i les seves opcions a tornar amb el trofeu per segon any consecutiu, després que la temporada passada es proclamés campió a Baku.

Confiat i amb moltes ganes, l’entrenador Marc Carmona ha assegurat que “viatgem carregats d’il·lusió i optimisme” i que “des del punt de vista de la motivació i les ganes, l’equip està com un coet”. Perquè, segons Carmona, “la resposta de l’equip després de perdre dos partits va ser molt bona, ja que està treballant molt bé i això és el més important”.

Un ambient advers

El primer rival serà l’Sporting Clube de Portugal, l’amfitrió de la Final Four de la UEFA Futsal Cup que es disputarà a Lisboa. Per a Marc Carmona, l’equip portuguès és un conjunt “molt compacte”, amb molt bona mobilitat i un bon pivot. “El nivell del contacte serà bestial. Si es dóna d’una forma continuada, pot ser que ens estressi una mica. És per això que, des del primer dia, estem parlant que hem de ser forts mentalment davant d’aquesta situació”, ha assegurat Carmona, que considera que la clau per combatre aquesta intensitat serà jugar ràpid. A més, és conscient que “jugarem en un ambient hostil, però hem de ser capaços d’aïllar-nos”.

Wilde i Paco Sedano també han valorat el factor ambiental. Per al brasiler, “dins de la pista serem cinc contra cinc i nosaltres hem d’intentar fer el nostre partit, independentment si el pavelló està ple o no”. Sedano, per la seva part, creu que “serà un partit molt difícil, però estem preparats per patir”.

El record de les altres tres finals

La d’aquest any a Lisboa serà la quarta Final Four consecutiva que disputa el Barça de futbol sala. Els blaugrana buscaran, doncs, la seva tercera Copa d’Europa, després de les guanyades a Lleida, l’any 2012, i a Baku, l’any passat. Wilde, que va ser un dels protagonistes del primer títol europeu de la història de la secció, recorda aquell partit amb un somriure: “Era la nostra primera final i vaig poder marcar el primer gol, al principi del partit. Era una Final Four que portàvem molt temps esperant”. Però de l’alegria de Lleida es va passar a la decepció de Geòrgia. Malgrat tot, aquella derrota inesperada va servir de revulsiu un any més tard. Paco Sedano, un dels herois de la final de Baku, ha assegurat que “després de perdre la Copa d’Europa un any abans i adonar-nos que era molt difícil guanyar-la, vam valorar més el triomf”.  


Uefa Futsal Cup Media Day (CAT) by fcbarcelona

El dubte de Lozano

El madrileny fa un mes que es va lesionar i encara no està recuperat. Fins divendres, l’entrenador no decidirà si força o no la participació d’un dels seus homes atacants més importants. “Sincerament, al Sergio li falten dues o tres setmanes. Però és una cita tan important que hem de veure què passa divendres, quines circumstàncies es donen durant el partit i si la seva participació, tenint en compte que podem córrer un alt risc, pot fer que la Copa viatgi cap a Barcelona.  És una decisió difícil perquè, si no fos la Copa d’Europa, ni ens ho plantejaríem”, ha assegurat Marc Carmona.

Tornar a dalt