fcb.portal.reset.password

Gabriel, aquest dilluns al Palau Blaugrana. FOTO: V. SALGADO - FCB

Gabriel és l'únic jugador en actiu amb 4 Uefa Futsal Cup. FOTO: V. SALGADO - FCB

És un dels jugadors en actiu que més vegades ha aconseguit la Champions League de futbol sala. Gabriel Da Silva, que aquest dilluns va fer 34 anys, espera aconseguir la classificació per a la Final Four com a regal d’aniversari. Aquest ala brasiler, que va arribar al Barça el curs 2011/12 sap que a l’Elite Round hi ha equips tant desconeguts com perillosos i alerta que ningú es pot refiar dels rivals: “Crec que he jugat 8 Final Four, he pogut disputar 6 finals i he guanyat 4 títols. Són moltes...”, comenta entre somriures el brasiler.

Què és i quina dificultat té l’Elite Round, la fase prèvia a la Final Four?

“L’Elite Round és una competició diferent al que és habitual, que tot es concentra en pocs dies i que per diferència de gols pots acabar fora i no classificar-te. Tots els equips volen jugar la Final Four i has de fer les coses bé per classificar-te i l’Elite Round no permet errades”.

El Barça porta 3 Final Four consecutives i cal superar aquesta fase per ser a la quarta i consolidar-se a Europa

“Hem de demostrar que estem consolidats a Europa, seran partits molt durs i crec que si juguem la F4 per quart cop consecutiu es podrà dir que sí que ho estem –de consolidats-, però hi ha un camí llarg i esperem arribar-hi”.

El primer rival, l’equip hongarès del MVFC Berrettyóújfalu. Què en sabeu d’ells?

“És molt dur físicament com hem vist als vídeos, jugadors de la selecció del seu país i sabem que som favorits però s’ha de demostrar. Hem de ser intensos els 40 minuts i així segur que tenim possibilitats”.

El segon, el Baku United, compta amb una gran base espanyola

“El Baku, per la seva banda, té jugadors que han estat internacionals amb Espanya, jugadors que ens coneixen de la Lliga Espanyola com Carlos, José Carlos o Tobe que ara estan allà i això és un punt a favor pels dos equips, perquè sabem les seves virtuts i ells les nostres”.

I dissabte, en un partit que pot ser decisiu, contra el Lokomotiv d’Ucraïna.

“Pel que fa al Lokomotiv sabem que serà un equip dur, vam jugar contra ells a la pretemporada i ens va costar. Són gran part de la selecció del seu país, tots són ucraïnesos i nosaltres hem de plantejar el partit sigui qui sigui el rival”.

Per tant, què espereu d’aquests 3 partits al Palau?

“No serà gens fàcil, esperem que la gent aprofiti i gaudeixi aquest moment. No és fàcil arribar a aquesta competició perquè o la guanyes o has de guanyar la Lliga espanyola. Esperem que la gent gaudeixi, és un camí llarg, espero que l’afició ens doni suport i, si les coses surten bé, podrem disputar una altra Final Four”.

Tornar a dalt
_satellite.pageBottom();